Тлееща цигара задушила тримата мъже в старчески дом в Хасково

OFFNews 05 февруари 2014 в 10:37 2621 1

Домът за стари хора в парк “Кенана” край Хасково

Тлееща цигара и образувалият се в резултат на това дим са довели до задушаването на тримата починали в старческия дом край Хасково.

На практика пожар не е имало, коментираха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Едната от жертвите имала обичай да пуши в леглото си. Вероятно огън от цигарата е паднал в завивките му. Така се е получило тлеене, което задушило тримата души в стаята. 

„Причината за смъртта е задушаване – единият от загиналите мъже е забравил запалена цигара, тя е тлеела в дюшека, което е предизвикало дим, и хората са се задушили. Не е имало пожар, просто дюшекът е тлеел. Инцидентът се е случил около 04:30 тази сутрин. Няма щети, защото не е имало пожар, а тлеене. Димът е останал вътре в стаята, защото дограмата на дома е нова, и алуминиева и не е позволила да се получи някакво проветряване”, каза пред журналисти кметът на Хасково Георги Иванов.

По думите му - екипите на пожарната и полицията са реагирали бързо и са се отзовали на сигнала, но само са констатирали, че хората са се задушили. „Тримата мъже се живеели в една стая. В момента тече съдебна експертиза, която установява точната причина за смъртта”, допълни Иванов, цитиран от "Фокус".

По думите му:  "Човекът, забравил цигарата си, е бил с доста сериозно психическо разстройство, почти шизофрения, и въпреки многократните забрани и забележки, е продължавал да пуши в леглото".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови