Quantcast

Тежка пътна обстановка в Северозападна България заради виелици и поледици

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2014 в 07:40 7314 1

Изключително тежка е пътната обстановка в Северозападна България. Много от третокласните пътища останаха затворени през цялата нощ.

До късно през нощта имаше блокирани коли в преспите по пътя между Лом и Монтана, проблеми заради силния вятър и навяванията имаше и във Врачанско, съобщи Нова телевизия.

Две отсечки там бяха затворени заради преспите. Часове наред десетки автомобили останаха на пътя, защото дори тежките машини не успяваха да пробият снежните насипи.

Към 3.30 ч. тази нощ пътищата бяха отворени и вече няма бедстващи хора. Рано тази сутрин властите затвориха отново отсечките, за да могат машините да ги изчистят и да се осигури безпрепятствения път на първата смяна на АЕЦ „Козлодуй” до централата.

От Агенция пътна инфраструктура съветват шофьорите да не предприемат пътуване в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч до нормализиране на метеорологичната обстановка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.12 2014 в 09:51

АПИ, напишете на хората, че 3-4 разрядните пътища са непроходими целогодишно.Ако някоя кола се промъкне, то е с цената на ремонт по ходовата част. В България пътищата са като след бомбена атака от въздуха. Не знам колко ни струва това удоволствие, но всеки от нас освен пътни данъци,винетки и др. сме абонати и на автосервизи, с годишни вноски 5-10% от стойността на автомобила.