Цветанов се отказа от разпит на свидетели

OFFNews 26 март 2014 в 13:11 1764 0

Делото за длъжностно присвояване на 50 000 лева срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов тръгна днес по съкратена процедура в Софийския градски съд (СГС).

Цветанов и защитникът му Менко Менков се отказаха от разпита на 27 свидетели и две вещи лица, които са дали показания и заключения по време на досъдебното производство, съобщава сайтът "Правен свят".

Това е второ дело срещу ексшефа на МВР, което влиза в съда. По него Цветанов е обвинен в длъжностно присвояване на 50 000 лв. в полза на бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров, като за улесняването му е извършено и престъпление по служба.

Сред свидетелите, които няма да бъдат разпитвани в хода на делото, са самият Орлин Тодоров (подсъдим по друго дело), бившата шефка на Държавната комисия по сигурноста на информацията (ДКСИ) Цвета Маркова, бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, бившият служител на служба СДОТО Цветан Иванов (който има обвинение по другото дело - за подслушване, заедно с Цветанов) и бившият зам. окръжен прокурор на Велико Търново Светослав Калчев, който пък наблюдаваше разследването за мъртвороденото бебе в Горна Оряховица, а от края на м.г. е прокурор в Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Пред медиите Цветанов за пореден път заяви, че процесът срещу него е политически. Той заяви, че обвиненията срещу него са несъстоятелни и не разбира защо се случва всичко това.

Адвокатът на ексминистъра - Менко Менков, коментира, че клиентът му не е имал друг избор освен да възстанови Орлин Тодоров на работа, вследствие на което да му бъде изплатено обезщетение и заплатите за пенсиониране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!