Цветанов не знаел за разследването срещу Георги Марков

Нели Чолашка 05 декември 2013 в 11:41 3167 3

Цветан Цветанов Снимка: Сергей Антонов

Снимка Сергей Антонов

Цветан Цветанов Снимка: Сергей Антонов

 

"Не съм знаел. Всеки, който е бил издигнат от съответните структури на партията, е представил съответните удостоверения - свидетелство за съдимост и бележка от националната сигурност".

Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос запознат ли е бил с разследването на прокуратурата срещу отцепилия се от парламентарната група на ГЕРБ Георги Марков за измами с ДДС.

Разследването срещу Марков е започнало в Окръжна прокуратура-Велико Търново, но в края на септември е прекратено по компетентност в Софийска градска прокуратура – единствената, която може да разследва престъпления, извършени от депутати.

Прокурор Ваня Илиева от специализираното звено на зам.-градския прокурор на София Роман Василев е прекратила досъдебното производство.

Зам.-председателят на ГЕРБ твърди, че все още не е говорил с Георги Марков и не зная мотивите му за напускане на парламентарната група.

В понеделник Георги Марков, който беше избран за депутат от ГЕРБ с листите във Велико Търново, депозира молба да напусна парламентарната група на ГЕРБ.

Той беше поставен на четвърто място м листите във Велико Търново и влезе в парламента благодарение на това, че водачът на листата Цветан Цветанов избра да стане депутат от другия регион.

Сега Марков се води независим депутат, но все още членува в ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!