Цветанов не знаел за разследването срещу Георги Марков

Последна промяна на 05 декември 2013 в 11:41 2411 3

Цветан Цветанов Снимка: Сергей Антонов

Снимка Сергей Антонов

Цветан Цветанов Снимка: Сергей Антонов

 

"Не съм знаел. Всеки, който е бил издигнат от съответните структури на партията, е представил съответните удостоверения - свидетелство за съдимост и бележка от националната сигурност".

Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос запознат ли е бил с разследването на прокуратурата срещу отцепилия се от парламентарната група на ГЕРБ Георги Марков за измами с ДДС.

Разследването срещу Марков е започнало в Окръжна прокуратура-Велико Търново, но в края на септември е прекратено по компетентност в Софийска градска прокуратура – единствената, която може да разследва престъпления, извършени от депутати.

Прокурор Ваня Илиева от специализираното звено на зам.-градския прокурор на София Роман Василев е прекратила досъдебното производство.

Зам.-председателят на ГЕРБ твърди, че все още не е говорил с Георги Марков и не зная мотивите му за напускане на парламентарната група.

В понеделник Георги Марков, който беше избран за депутат от ГЕРБ с листите във Велико Търново, депозира молба да напусна парламентарната група на ГЕРБ.

Той беше поставен на четвърто място м листите във Велико Търново и влезе в парламента благодарение на това, че водачът на листата Цветан Цветанов избра да стане депутат от другия регион.

Сега Марков се води независим депутат, но все още членува в ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.12 2013 в 20:55

Всички животински видове еволюират само комунистическите деградират, време е 100г, червена кучка да се стерилизира !!!!

05.12 2013 в 12:02

"Прокурор Ваня Илиева от специализираното ЗВЕНО НА зам.-градския прокурор на София РОМАН ВАСИЛЕВ."
# # #
"Той Роман мое ли се го eбe него, а?"
# # #

Е ся ша видиш ти кой кого мое си "eбe" банкянски маркуч спукан! Ще одиш да целиваш пак пръстена на ръката горе на "Беловодски път".

05.12 2013 в 11:48

Баси лъжливия Цвинокио! Взе парите на Марков и сега се прави на ударен! Бе, хей - няма да можеш да минаваш през вратите с този дълъг нос!