Таксиметрови шофьори разпънаха протестен лагер, искат ликвидирането на ''Максим''

OFFNews 28 октомври 2021 в 20:19 4759 1

Снимка БТА

Националният таксиметров синдикат разпъна протестен палатков лагер пред Министерството на транспорта с искане за оставката на директора на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Бойко Рановски.

От синдиката заявиха пред БТА, че повод за недоволството е сивият сектор в бранша, който продължава да заема голям дял. Според тях главната причина за него e продължаващата работа на мобилните приложения с частни автомобили, извършващи превози без регистрация и без да плащат данъци.

"Целта на този палатков лагер и този протест е исканата оставка на Бойко Рановски заради несправянето му с нерегламентираните превози като приложението "Максим". От четири години ние водим борба с тази незаконна дейност. Започнахме една поредица от акции, които той прекрати, за да изчакаме да минат изборите. Продължение няма, а това беше и нашият повод да поискаме неговата оставка и отстраняване. За нас той разпъва чадър над нерегламентираните превози", каза Петър Владимиров от синдиката на таксиметровите шофьори.

Палатката ще остане върху едно от паркоместата в синята зона пред министерството за три дни, колкото е срокът на даденото разрешение от Столична община, но от синдиката се заканиха протестните им действия да бъдат безсрочни, докато Рановски не подаде оставка.

По-рано днес таксиметрови превозвачи протестираха и пред Столичната община с искане за увеличение на тарифите на таксиметровите услуги в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

1

офф0

28.10 2021 в 20:25

хайде тогава и бакшовете да са задължени да ме взимат до 5 минути, нищо че съм им далече и курса ми е за под 5 или 10 лева!
нагли мързеливи крадливи пиянки