Стотици на протестно парти срещу акция "Тишина": Правете си проверки, не убивайте туризма

OFFNews 19 август 2017 в 18:33 5451 8

Стотици на протестно парти срещу акция Тишина: Правете си проверки, не убивайте туризма

Снимка В. "24 часа"

Протестът се проведе под формата на технопарти, на което беше изнесена озвучителна техника, а ди джей пускаше музика

Стотици протестиращи се обявиха срещу показните акции на властта в заведенията в Слънчев бряг. 

Собственици на заведения и хотелиери търпят огромни загуби след спирането на дискотеките след полунощ. Освен тях на протест излязоха и наетите в туризма.

Според организарота на протеста Иван Донков случващото се в "Слънчев бряг" е показна акция и демонстрация на сила.

Протестът се проведе на паркинга пред "Какао бийч", където тази вечер трябваше да се проведе отменения фестивал "Солар Съмър". 

Хотелиери твърдят, че заради проблемите в момента легловата им база е запълнена само 10 на процента.

Протестиращите заявиха, че искат открит диалог с властта. "Валери Симеонов никога не ни е потърсил, за да ни каже какво трябва да направим, за да сме изрядни. Според закона сме изрядни, а според него - не. Искаме диалог с негово участие, с който да се решат проблемите", каза още Иван Донков. По думите му след спонтанния протест в сряда хората са решили да направят организиран протест, за да заявят исканията си. Дончев добави, че с това мероприятие недоволните граждани не искат да пречат на никого. Според него до момента не е имало проблеми. "Постоянно сме подложени на проверки. Това беше показна демонстрация на сила", каза още той, цитиран от "Фокус".

Протестът се проведе под формата на технопарти, на което беше изнесена озвучителна техника, а ди джей пускаше музика.

Протестиращите носеха плакати с надписи: "Г-н Симеонов, не ни гонете към Гърция. Искаме да работим в България!", "Слънчев бряг е парти дестинация! Кога ще стигнете до тази констатация?", "На калпав политик децибелите са му виновни", "Правете си проверките, но не убивайте туризма".

Още един протест се провежда днес на морето. Той е организиран от гражданското сдружение "Да запазим Корал" по повод зачестилите там проверки на полицията и местната власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!