Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори

Столичният инспекторат, ЦГМ и СДВР ще следят за COVID мерките в София

OFFNews 21 октомври 2020 в 14:41 2236 0

Екипите на Столичния инспекторат, Центъра за градска мобилност, "Общинска полиция" и СДВР ще контролират столичани за спазването на мерките, свързани с коронавируса. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова относно ситуацията с предстоящото връщане на задължителните маски на открито.

Вчера са извършени 381 проверки в търговски обекти. Има един издаден акт за неносене на маска. В градския транспорт са издадени актове на 14 души, а за неправилно носене на маска има четири предупредителни протокола и три разпореждания, обясни Фандъкова.

Проверки ще има и на протестите, където вчера демонстративно гориха маски.

Фандъкова уточни, че към момента има легла за болни от коронавирус в столицата, но посочи, че проблем е броят на медицинските сестри и санитарите.

Кметът на София ще покани водещи епидемиолози да се включат в "неформален медицински съвет", който да консултира общината за последващи мерки.

"Ще има разпоредби и за нощните заведения, искам да се усили контролът и от това зависи, ако се спазват мерките, които експертите са предписали, няма да има нужда от нови мерки. Ако не се спазват – ще обмислим допълнителни мерки", заяви Фандъкова. 

Разписанието на метрото ще се сгъсти в пиковите часове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови