Правителството одобри увеличаване на числеността на работещите в МВР

OFFNews 08 април 2015 в 14:04 3227 4

Правителството одобри увеличаване на числеността на работещите в МВР

Правителството одобри промени в Устройствения правилник на Министерството на вътрешните работи, с които числеността на работещите в системата му ще бъде увеличена от 49 500 на 50 200 души.

Промените бяха подготвени в правилника от бившия вътрешен министър Веселин Вучков и са свързани най-вече с възстановяването на ГДБОП. С разформироване на дирекцията и вливането ѝ в ДАНС при правителството на Пламен Орешарски, служителите от МВР бяха преназначени на щат в ДАНС, с което числеността на ведомството намаля.

Промените предвиждат още нови назначения ще има и в пожарната и гранична полиция, за да се засили капацитетът на министерството за охраната на границата.

Промяната ще допринесе за осъществяването на предвидените структурно-организационни реформи и ще спомогне и за нормалното осъществяване на дейностите по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, защита на националната сигурност, граничен контрол, регулиране на миграционните процеси, както и за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации, съобщават от правителствената пресслужба.

С проект на постановление от тази седмица се подготвя отпускането на допълнителни 18 млн. лв. за МВР. Парите са нужни за изплащане на обезщетения на служители с прекратени трудови правоотношения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!