Стартират обществени поръчки за ремонт и поддръжка на „Хемус" и „Тракия"

OFFNews Последна промяна на 21 март 2015 в 14:14 3389 4

Стартират обществени поръчки за текущ ремонт и поддържане на старите участъци от магистралите „Хемус“ и „Тракия“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Едната процедура е за избор на изпълнител за превантивно, текущо, зимно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации на участъка от София до Ябланица от АМ "Хемус", който е с дължина 78,5 км. 

Фирмата, която спечели обществената поръчка, ще трябва да поддържа и принадлежащите пътни връзки, както и осветлението в тунелите „Витиня“, „Топли дол“, „Ечемишка“ и „Правешки ханове“.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 15 млн. лв. без ДДС.

Втората обществена поръчка е за изпълнител за зимно и текущо поддържане на участък с дължина 208,18 км от АМ „Тракия“ – от София до Стара Загора, на 2,25 км пътна връзка с АМ „Марица“, както и принадлежащите пътни връзки и поддържане на осветлението на тунел „Траянови врата“.

Прогнозната стойност на тази обществената поръчка е 20 млн. лв. без ДДС.

48 месеца е срокът за изпълнение на обществените поръчки.

Предложенията на кандидатите ще бъдат оценявани по критерия „икономически най-изгодна оферта“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2015 в 18:03

До Az. Проблемът е, че с тази поръчка само ще се запълнят кратерите с ефект за около 2 до 3 месеца. Това с нищо няма да подобри състоянието на магистралата. Има отсечки, между Траянови врата и Пазарджик например, за които е нужна цялостна рехабилитация с полагане на нов слой асфалт. Това с поддръжката се прави всяка година и виждаме, че положението не е никак по-добро.

21.03 2015 в 16:29

Крайно време беше!!! Който е шофирал скоро по Тракия, не може да не е забелязал кратерите! Това да караш по тази магистрала си е чисто застрашаване на живота!!! При изпреварване на ТИР на 60-ти километър от София, имаше такава дупка, че едва не ми се разглоби окачването!

21.03 2015 в 15:52

Само поддържане?! Отново нищо за ремонт на участъка от Ихтиман до Пазарджик и около Пловдив, който прилича на афганистански третокласен път. Какво изобщо има за поддържане там, той пътят се е разпаднал вече!

21.03 2015 в 15:48

Аз предлагам на Оффнюз да следи темата и да ни уведомява регулярно