Спира движение на камионите над 12 т по магистралите преди Коледа

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2019 в 16:15 1799 0

В петък, събота и понеделник (20-ти, 21-ти и 23-ти декември) ще бъде забранено движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоварените пътни направления, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Утре - 20 декември, от 16 ч. до 20 ч. и в събота - 21 декември, от 8 ч. до 11 ч. ще се ограничи движението на тежкотоварните камиони над 12 т в направленията с очакван засилен трафик:

  АМ „Тракия“ - в участъка от София до Пловдив в двете посоки;
  АМ „Хемус“ - в участъка от София до пътната връзка при кръстовището с път I-4 (при 87-ми км) в двете посоки;
  АМ „Струма“ - в участъка от София до Симитли за пътуващите към ГКПП „Кулата“ и от Сандански до Кресна за      пътуващите към София;
  АМ „Марица“ - за пътуващите от Харманли до АМ „Тракия“;
  път I-1 с. Ребърково - Ботевград в двете посоки;
  път I-1 – от етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград до Кресна в двете посоки;
  път I-4 – от п. в. „Коритна“ през Велико Търново до Шумен в двете посоки;
  път I-5 Русе - Бяла в двете посоки;
  път I-8 ГКПП „Калотина“ - София в двете посоки;
  път I-9 Варна - Бургас в двете посоки;
  път II-18 Околовръстен път на София в двете посоки;
  път II-99 Бургас - Царево в двете посоки.

На 23 декември от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 по следните участъци от републиканската мрежа:

  автомагистралите;
  път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;
  път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;
  път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
  път I-5 Русе - Велико Търново;
  път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;
  път I-9 Варна - Бургас;
  път II-18 Околовръстен път на град София;
  път II-99 Бургас - Царево.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 26 декември (четвъртък) от 14 ч. до 20 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

В пиковите часове е възможно на АМ „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ да има по-бавно придвижване. Движението в тръбата за Варна е двупосочно поради ремонт на тръбата за София. Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 26 декември ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови