Quantcast

Спипаха затворник, въртял телефонни измами от килията

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2014 в 12:19 4406 2

Софийски затвор

Служители на „Криминална полиция“ спипаха затворник, който е въртял телефонни измами от Софийския затвор, където изтърпявал наказание.

47-годишният С.П. бил хванат в крачка по време на полицейска операция в неделя.

В мъжа и в обитаваната от него килия са открити мобилни телефони и СИМ карти, чрез които е осъществявал телефонните обаждания.

Той набирал телефонните номера на адвокати, на които се представял като ръководен служител на областна дирекция или районно управление на МВР, в зависимост от местожителството на юриста.

В телефония разговор измамникът им обяснявал, че има задържано лице, което съгласно разпоредбите на НПК има право на адвокатска защита. След като затворникът успявал да заблуди адвоката и той се съгласявал да се яви в полицията, измамникът заявявал, че задържаното лице иска да се обади на близките си. За целта адвокатът следвало да закупи и да му продиктува номера на ваучера за предплатени СИМ карти.

Срещу измамника е образувано досъдебно производство в Софийска Районна прокуратура.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2014 в 14:43

"В мъжа и в обитаваната от него килия са открити мобилни телефони" - Къде в мъжа? Как ги е вкарал? Или е трябвало грамотно да се напише "у мъжа"?

13.11 2014 в 14:18

Е на това му се вика дистанционно управление на финансите по български. Само у нас подобна простотия може да вирее ,а по-лошото е , че всички имаме вина за това положние , но някак ни е по-удобно така. Всички вземаме участие в тази безстопанственост и разруха...По тази причина не се сърдете , че няма за кого да гласувата, че са ви малки заплатите, че ви есплотират и ограбват всеки ден...