Спаси София: Над 500 стойки за велосипеди ще има на всички метростанции

OFFNews 06 юли 2022 в 12:44 978 0

Велопаркинг

Снимка Спаси София

Над 500 места за велосипеди ще има в метростанциите

Над 500 нови места за велосипеди ще има във всички метростанции в София. Специалните стойки за колела ще бъдат монтирани на закрито в охраняемата част на станциите. 

Хората ще могат спокойно да оставят велосипедите и да продължат пътуването си с метро. Всички велопаркинги са абсолютно безплатни, разказа независимият общински съветник Борис Бонев от Спаси София. 

От Спаси София от години работим за по-добри условия за велосипедите в София, както и за подобряване на привлекателността на градския транспорт. Новите места за велосипеди в станциите на метрото дават удобна и евтина възможност за бързо придвижване из града, особено имайки предвид високите цени на горивата, обясни Стефан Спасов от организацията. 

Велосипедните стойки са направени по уникален за София дизайн и са максимално удобни за заключване на велосипедите на тях. Паркингите са изработени от алуминий, който е ненатрапчив, лесен за поддръжка и устойчив материал, а формата им следва контура на велосипед и така дава възможност всичките му части да бъдат закрепени. 

По думите на градските активисти с проекта се подобрява свързаността на градския транспорт и се улеснява достъпа до метрото на София. “Паркингите са разположени на 67 от най-натоварените входове на метростанциите из целия град, така че обществения превоз да бъде по-достъпен, а зависимостта от автомобилите да бъде намалена. Така даваме възможност на много хора да слязат от автомобилите си и в ежедневието си да предпочетат по-екологичния и евтин транспорт, казват от Спаси София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови