''Спаси София'' алармира за бетонирани дървета в центъра на София

OFFNews 16 ноември 2020 в 17:55 3504 1

Отново има бетонирани дървета в центъра на София, съобщиха във фейсбук профила си от организацията “Спаси София”. “Този път, при поредния безобразен ремонт на тротоарите на ул. Парчевич, изпълнителят е залял напълно с бетон десетина дървета, намиращи се срещу 127 СУ “Иван Денкоглу”. Варварското действие почти сигурно ще доведе до трайна смърт на старите дървета, които подобно на тези от Графа, в рамките на няколко години, ще изсъхнат и ще станат опасни, което ще наложи тяхното премахване”, твърдят от организацията.

“Бесни сме! Освен традиционно безумно ниско качество на самия тротоар и бордюрите, както и ултра-грозните павета-кокалчета, крайно неподходящи за историческия център на града, трябва да търпим и дългосрочните последствия, които управляващи и изпълнители нанасят на София. Гневни сме и затова, че няма никакъв общински контрол върху фирмата-изпълнител - дърветата стоят бетонирани вече няколко дни, без никой да обърне внимание на проблема!”, възмущават се от организацията, която има един общински съветник - Борис Бонев.

От “Спаси София” настояват за за спешни действия от всички отговорни по веригата - кмета на София Йорданка Фандъкова, районния кмет на “Средец” Трайчо Трайков и зам.-кмета по строителството, Ангел Джоргов. “Спаси София” искат отстраняване и максимална глоба за фирмата, както по отношение на некачествения ремонт, така и по общинската наредба за зелената система, отстраняване от работа на отговорните хора в Общината и премахване на бетона и спасителни действия за оздравяване, за да се предотврати поредната загуба на стари дървета в центъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

Руми Лазарова

17.11 2020 в 10:01

Нищо необичайно за никаквите грижи за града от страна на ромската кралица и кметица данка-селянданка. Всички сме виждали "циментирани" дървета по улиците, невъзможните и унизителни платна и още повече тротоари на малките улици в самия център на София - изглеждат като след бомбардировките от "братските" англо-саксонски въздушни сили над София по време на ВСВ. Толкова си може жената. Нейната сила е при ремонт върху ремант на ремонт.
НИКАКВА сила не е в състояние да обърне внимание на кметицата върху тези въпроси било от гледна точка на София като Европейска столица, било от естетическа, било от функционална за хората да не си чупят крайници и коли.
ОСТАВКА!
 
X

Да помогнем на украинските деца!