СОС ще гласува 500 000 лв. за нова спортна площадка и реставрация на къщата на Райна Княгиня

OFFNews 15 юни 2023 в 06:32 847 0

СОС

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Общинските съветници ще отпуснат 409 568 лева за реставрация на къщата, в която е живяла Райна Попгеоргиева

Столичният общински съвет ще гласува отпускането на 510 138 лева от Специализирания общински приватизационен фонд за реконструкция на спортна площадка в квартал „Модерно предградие“ и ремонт на къщата, в която е живяла Райна Княгиня.

Централната част на „Модерно предградие“ е заселена с много млади семейства, поради което е необходимо обособяване на кът за отдих с детски площадки и спортни съоръжения. През 2022-а година е изграден фитнес на открито, а сега предстои строителството на две детски площадки и мини футболно игрище. Във връзка с поетапното изпълнение на проекта са необходими 100 570 лева, които съветът за управление на СОПФ вече е одобрил.

Общинските съветници ще разгледат и предложение за отпускане на 409 568 лева за реставрация на къщата, в която е живяла Райна Попгеоргиева на улица „Софроний Врачански“. Сградата е определена за културна ценност от местно значение.

Председателят на Комисията по финанси Стефан Марков коментира, че една от целите на инвестиции на средства от приватизационния фонд са развитие на спортната инфраструктура в града, както и опазване на културното наследство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки