Снегът остави населени места без ток и парно, пътища са труднопроходими

OFFNews 28 февруари 2022 в 13:43 1455 0

Снимка api.bg

Силният снеговалеж в страната доведе до прекъсване на тока и парното, пътища са труднопроходими.

Велико Търново е четвърти ден без парно заради аварии по топлопреносната мрежа в града. Не е ясно кога ще бъдат отстранени те, признават от "Топлофикация Велико Търново" пред БНР. Засегнатите учебни заведения са на алтернативно отопление. Парно има само в кв. Бузлуджа.

Без ток са населени места в общините Враца, Мездра и Роман. 

Заради силния снеговалеж е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона през Котленския проход. Те се пренасочват през пътен възел "Петолъчката", съобщава АПИ.

Снегът в района на Котел е между 30 и 50 см. Сняг вали и на прохода Твърдица, който също се почиства. Там снежната покривка е между 30 и 40 см, информира БНР.

Затруднено е движението поради навявания в района на Габрово. Там на места снежната покривка достигна 40 см. 

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, но поради силния вятър и снеговалежа, видимостта е намалена.

Временно се ограничава и движението по път Аксаковска панорама - Кичево поради липса на видимост и снегонавявания, както и по път III - 906 от км 14 - Варна до км 34- Гюльовца.

Всички републикански пътища в Хасковска област са проходими. Във високите части на Ивайловградско снежната покривка достига до 30 см, между 20 - 25 см в Тополовградско. Заради снеговалежа е прекъснато електричеството на помпени станции „Ябълково“, „Извора“ и „Северна зона“ в Хасково, а три села в областта са без ток. 

От полицията в Сливен съобщиха, че от противопожарната служба в града са спасили 3 закъсали автомобила по пътя за местността „Даулите“, а 10 души са били евакуирани. 

Те са били превозени с пожарния автомобил. Също така снощи други двама са били спасени по пътя Котел – Кипилово. Автомобилът им е затънал в непочистения от снега път. Към момента няма информация за бедстващи населени места в областта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!