СМГ е №1 и на второ класиране. Публикуваха минималните балове за приема след 7. клас

В Топ 10 влизат още НПМГ, Испанската, ТУЕС, двете немски, двете английски и две професионални гимназии

Александра Маркарян 19 юли 2022 в 21:29 18011 0

Софийската математическа гимназия

Снимка Александра Маркарян, архив

Софийската математическа гимназия

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране за гимназиите с прием след 7. клас днес.

Минималните балове в софийските гимназии вече също са известни, оповести ги Регионалното управление на образованието в столицата.

Първа в класацията е Софийската математическа гимназия (СМГ) "Паисий Хилендарски" с паралелката си с профил "Математически (математика и информатика) - немски език". Следващите три места също са за паралелки на СМГ - математически профил (математика и информатика)/английски език; математически (математика и физика) с немски език; математически (математика и физика) с английски език.

Втора е Националната природо-математическа гимназия (НПМГ) "Акад. Любомир Чакалов". Нейните математически паралелки с английски и с немски са съответно на пето и шесто място.

Трета е 164. Испанска езикова гимназия "Мигел де Сервантес". Паралелката ѝ с испански и английски е №7 по бал в София.

Четвъртото място заема Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет в София с две паралелки - №8 в столицата е по системно програмиране с английски, №9 - компютърни мрежи с английски език.

Пета е 91. Немска езикова гимназия "Професор Константин Гълъбов" с паралелката с немски и английски, следвана от 73. СУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик" (Втора немска) паралелката също с немски и английски.

В класацията по училища на седмо място е Софийската професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов" с паралелката по системно програмиране с английски и немски.

Осма е Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън", следвана от Първа английска.

Топ 10 затваря Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев" със специалността "Строителство и архитектура" с английски език.

Всички минимални балове на второ класиране, включително с тези по квоти може да видите в сайта на Регионалното управление на образованието - София-град (СПРАВКА за минималния и максималния бал по паралелки в РУО СОФИЯ-ГРАД към дата 19.07.2022).

От 21.07.2022 г. до 22.07.2022 г. класираните на втори етап следва да се запишат в съответните училища с оригиналните документи. Учениците, които не се запишат, не запазват местата си. Тези места ще бъдат обявени като свободни за трети етап на 25.07.2022 г.

Учениците, които решат да участват в третия етап, трябва да изтеглят документите си от училището, в което са приети. В този случай те не запазват мястото си там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови