Quantcast

Сметките за парно в София за февруари под 150 лв.

OFFNews Последна промяна на 15 март 2014 в 19:26 3029 3

88 процента от февруарските сметки за парно и топла вода в София са до 150 лева. Близо 350 хиляди домакинства в столицата могат да очакват такива сметки, сочат обявените днес данни на Изчислителния център на "Топлофикация София".

88 на сто от битовите клиенти на топлофикационното дружество са ползвали през февруари близо 26 процента по-малко топлинна енергия спрямо месец януари. Основната причина за пониженото потребление е значително по-високата средно денонощна температура, измерена през февруари. От този месец, според изискванията на новите общи условия, "Топлофикация София" започва да обявява официално на интернет страницата си публикуването на месечните дължими суми на клиентите си и да удостоверява това в присъствието на нотариус. Февруарските сметки вече могат да се видят на сайта http://toplo.bg.

Експертите на топлофикация продължават проверките на сметки на стойност над 300 лева, които, според анализите, се базират на реално месечно потребление или по-висок прогнозен дял в сравнение с миналия отоплителен сезон. Сметките на живеещите в 2 700 сгради в София през този сезон се формират чрез дистанционен отчет или самоотчет, съобщават от топлофикацията.

От дружеството напомнят, че ако столичани предвиждат промяна в месечното си потребление или отсъствие от дома за по-дълъг период, могат да заявят промяна на прогнозния дял при толинния си счетоводител. Също така с решение на етажната собственост могат да изискат да бъде направен междинен отчет на уредите и да се проверят апартаментите със заявени нулеви прогнозни дялове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2014 в 22:25

Пълна лъжа - плащам 3 сметки и нито една не е под 150 лв. А най-странното е, че сметката на най-малкия апартамент е 203 лв.

15.03 2014 в 21:05

ТОВА Е ПОДИГРАВКА С ХОРАТА ... В ТОВА ТОПЛОТО ВРВМЕ ТРЯБВА ДА СА ПОД 80ЛВ

15.03 2014 в 20:55

И на тях да им е@а м-та!