Шефът на "Топлофикация" си показа заплатата

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2014 в 10:40 8939 9

Стоян Цветанов
Стоян Цветанов

Изпълнителният директор на столичната топлофикация показа фиша със заплатата си, която варира между 2600 и 3000 лева на месец.

Сумата е разумна и е в пъти по-ниска от тази на предшествениците ми, посочи Стоян Цветанов в сутрешния блок на bTV. „Нямам от какво да се притеснявам. Знам, че това е за голяма част от пенсионерите е много, но моята отговорност е голяма - аз се подписвам под 650 милиона лева всяка година”, каза той и допълни, че заплатите на предшествениците му са били в пъти по-големи.

"Топлофикация"-София има 2400 служители и перото за работни заплати е 9% от общия оборот, посочи той.

Сметки за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средно статистически, съобщи oще изпълнителният директор. По думите му те са до 150 лева, а данните са безспорен факт и „няма как да вървим срещу цифрите”.

През последния месец на миналата година има само 29 жалби от потребители, което 0,001% от общия обем клиенти - 431 000 домакинства. Цветанов увери, че всяка жалба се проверява, тъй като в последните три години компанията „инвестира в доверие”.

На въпрос защо СОС е изтеглил общите условия на компанията, които само е утвърдил, Цветанов отговори: „Не искаме да объркваме хората за два месеца и да правим хаос в системата”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2014 в 16:12

Защо винаги като се заговори за Топлофикация или ЕРП-та все ни обясняват как са намалели сметките? Как няма да са ни по-ниски сметките за декември от тези миналата година, като октомври месец беше по-студен от декември? Това няма нищо общо с цената...ТО е логично - ако беше обратното ще ви линчуваме. Проблемът на Топлофикация е начинът на изчисляване на сметките тип "врачка от предходната година" и изравнителните сметки, които ги предоставяте на хората преди да заминат за море. Съществен проблем е и изгубването на топлината по трасето - със сигурност още има клошари, които да се топлят на големите тръби...

29.01 2014 в 12:21

Щом започват да ни обясняват колко е честен и почтен явно го гласят за нещо.
Народе, затягай коланите, още един "почтен" и "изживял катарзис" човек ще вкарват в политиката!

29.01 2014 в 12:19

Това наистина е ниска заплата за позицията която заема.

29.01 2014 в 11:59

Имала съм възможност да виждам и чувам този човек на живо. Впечатлението ми е като за скромен и почтен човек. Знам, че ще ме лавнете сега, но като знам колко тотално безотговорни (и доста вредни) чиновници гълтат луди пари по работни групи, стратегии, консултации и прочие, мисля, че да отговаряш за такава отговорна работа като Топлофикация - София хич не е лесно. Така че, да ги наблюдаваме и критикуваме, на отговорно и с реални факти, мисля аз. Не може само тъпанар да има в тази държава, ей!

29.01 2014 в 11:57

Това е едната заплата, а има поне още две. Човекът е назначен там, защото от нищо не разбира и по тази причина, дори страх не може да го хване като върши далавери. Уж икономист и журналист по образование със съществен дефицит на интелект, в топлофикация повече прилича на дозиращата се министърка на спорта и май е от същата квота, макар Бойко Борисов като кмет да го прави шеф. Питате ли се защо вместо да направи PR с обещанията, които даде се налага да си покаже едната заплата - ами интелект не се купува, а тези обещания, за да се изпълнят зависи от софтуера за един милион на топлофикация, за които много пъти се повдига въпрос в общинския съвет и който на практика не съществува.

29.01 2014 в 11:25

"Отговорност" и "България" в момента са несъвместими понятия. Какво означава "нося отговорност"? Къде я носи, пред кого я носи и как я носи?
То ако беше той единствения дето "носи отговорност2, с мед да го намажем. В Народното събрание има 240 дето все "носят отговорност", но ако изведнъж всичките изчезнат въобще нямя да се забележи...

29.01 2014 в 11:18

Само?

Това е супер малко за едно CEO на толкова голямо дружество.

29.01 2014 в 11:10

Това на ден ли е ?!

29.01 2014 в 11:06

Да,бе,да........