Quantcast

След тежкото решение да не прекрати отпуска си шефката на НАП с първи доклад за свършеното пред медии и депутати

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2019 в 08:55 3022 1

Снимка БГНЕС, архив

Галя Димитрова

Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, която отказа да прекъсне отпуска си заради най-голямата криза, сполетявала приходната ни агенция - течът на данни на 4 милиона български граждани след хакерска атака - днес за пръв път ще излезе публично, за да докладва какво е предприето.

Тя ще даде пресконференция в 13:30 ч., а от 15 ч. е насрочено заседание на Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на Националната агенция по* приходите.

Новосформираната комисия първо ще приеме вътрешни правила за дейността си, след което ще изслуша представители на НАП, МВР и ДАНС по случая.

Галя Димитрова бе в отпуск по време на скандала и през цялото време пред медиите заставаше говорителят на агенцията Росен Бъчваров. На въпросите къде е Галя Димитрова той отговаряше уклончиво - че отсъства. В първия ден след отпуска, Димитрова обясни пред bTV отказа си да прекъсне почивката заради кризата с думите: "Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план."

* Името на приходната ни агенция всъщност е Национална агенция за приходите, а не "по приходите", но името на комисията е формулирано по този начин от депутатите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7911

1

kokoten

31.07 2019 в 09:02

Не е ясно какво още може да сполети Татковината ни...дали няма и тая да си купи апартамент или нещо друго и да си подаде оставката като хората,или ще си тръгне,е така без нищо....