След премазана пешеходка и удар с 220 км/час: Убиецът на Ники е просто участник в ПТП

Антония Чорева 05 октомври 2016 в 16:19 10698 5

Бейтула Исмаил – мъжът, който блъсна с 220 км/час колата на Ники Терзиев отзад и го уби на място, в момента е само съучастник в пътно-транспортно произшествие.

Това разясни за OFFNews говорителят на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров, където тече разследването на катастрофата.

Ники е момчето, с което премиерът Бойко Борисов се е снимал, докато е бил главен секретар на МВР преди години и чиито роднини търсят справедливост за смъртта на сина си. „Сега дори не ги хващате, г-н премиер“, написа огорчена сестрата на Ники – Боряна, тълкувайки думите на премиера от преди години – „Ние ги хващаме, вие ги пускате“.

В момента по делото за смъртта на Ники тече автотехническа експертиза, за да се установят точните причини за катастрофата, но тя все още не е готова, уточни Лазаров. Именно затова Бейтула е на свобода и срещу него няма повдигнато обвинение. Докато обаче тече експертизата, са извършени други следствени действия, други експертизи и разкази на свидетели.

Имаме уверението, че наблюдаващият делото прокурор ще приключи възможно най-бързо със заключението си.
Парадокс обаче се оказва, че Бейтула е имал и друго произшествие на пътя, приключило със смърт – блъснал е жена на пешеходна пътека във Варна, която е починала. За това той е получил 1,6 г. Лишаване от свобода, която обаче той е изтърпял като 3 години изпитателен срок и две години отнемане на шофьорска книжка.

Наказанието е изтърпяно и Бейтула е напълно реабилитиран обаче и в момента се явява пред съда с чисто съдебно минало.

„Реабилитацията заличава осъждането и всички последици от него, но не и факта на извършеното престъпление“, каза още говорителят на прокуратурата.

„Не бива да се преекспонира факта на предходното осъждане, но и не бива да се неглижира – тоест ако бъде осъден за това престъпление, очевидно ще бъде взето предвид“, обясни Лазаров. Той добави, че презумпцията на невинност в случая е най-важната от гледна точка на закона.

Важно е да се отбележи също, че Бейтула е свобода и никой няма право да го задържи, тъй като преди години законодателят премахна фигурата на заподозрения и мерки могат да се прилагат само ако е обвиняемо лице. Днес мъжът убил двама на пътя е свободен гражданин, невинен до доказване на противното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

5

Руслан

05.10 2016 в 23:15

Гледах дебилния прокурор как обяснява че работили.
Дали трябва да му се случи на него, че да рабере за какво става дума.

14057

3

morkoff

05.10 2016 в 18:02

На оружие!

17156

2

aviatora

05.10 2016 в 16:50

НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!

10538

1

Black Hex

05.10 2016 в 16:35


УНИКАЛНА ДЪРЖАВА!
 
X

Да помогнем на украинските деца!