След Диана Димитрова още една известна жена разказа, че е била насилвана от колега

OFFNews 06 декември 2022 в 07:00 64469 6

Надя Младенова

Снимка Фейсбук

Надя Младенова

Още една известна жена разказа за стар случай на насилие - спортистката Надя Младенова. Вчера тя написа във Фейсбук, че след като е разбрала за случая с актрисата Диана Димитрова, се е почувствала длъжна да сподели своята история.

"Точно както при Диана Димитрова, преди точно 5 години и върху мен беше упражнено насилие от доста по-силен от мен мъж. При това също от мой "колега", съотборник от националния отбор по шотокан карате", пише Младенова.

Тя разказва как колегата ѝ я удря през лицето и сцепва устната ѝ заради спор за нейна статия, тъй като спортистката наскоро започнала да пише в онлайн блог. Три нейни приятелки станали свидетели на случката:

"И трите жени стояхме стъписани и не знаехме как да реагираме. И трите се разплакахме и като се успокоихме, поговорихме. И двете ми съотборнички предложиха да си мълчим и да не казваме на никого. Едната дори ми каза, че той не бил такъв, сигурна е, че той съжалява. Аз бях в шок и не знаех как да постъпя. Накрая се разделихме и се прибрахме."

Надя Младенова пише, че тогава е "била на косъм" да си замълчи като Диана Димитрова, но че сестра ѝ я мотивирала да проговори. Тогава спортистката подава жалба срещу насилника и си вади медицинско. Тя разказва, че след това реакцията на околните е била сякаш случилото се е нещо нормално.

"Чувствах се сякаш семейството ми ме е предало. Сякаш това да упражниш насилие върху някого е нещо нормално. Приемам и това, защото разбирам, че и те не са били научени от родителите си как да реагират в такава ситуация. Всичко разбирам. Но това не пречи в мен да се събужда сега една дълбока свещена ярост за това, че след поредния такъв случай и коментарите в интернет как жената явно си го е заслужавала, обществото ни не е научено, че това да нараняваш животни или хора просто не е допустимо по никакъв начин!", казва Младенова.

"Когато коментирате външния вид на една жена, подсвирквате ѝ в парка, или ѝ пишете онлайн да я притеснявате след групово бягане, това е форма на психологически тормоз! Много хора наистина не знаят това. Но също така много жени глобално се притесняват да идват на общи бягания, за да не бъдат обект на такова отношение. Дори нещо толкова малко говори за това къде стои обществото ни по темата за насилието. И това не е само в България", пише спортистката.

"Между другото, този човек се казва Силвестър", добавя на края на публикацията си Надя Младенова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

6

случайно прочетох

12.12 2022 в 12:30

" И трите се разплакахме и като се успокоихме, поговорихме. И двете ми съотборнички предложиха да си мълчим и да не казваме на никого. Едната дори ми каза, че той не бил такъв, сигурна е, че той съжалява. Аз бях в шок и не знаех как да постъпя. Накрая се разделихме и се прибрахме.""


Не оправдавам насилието във всичките му форми, НО сълзите и сополите ми идват в повече.... и не се сещам как е "мухльо" в женски род?!?

1035

5

Niko Kolev

08.12 2022 в 20:42

Силвестър от "Братя Мангасарян" ли е?

-5840

4

Истанбулската конвенция е друго, имаме достатъчно механизми, но тая не се е възползвала, а след години реве по медиите.

12182

3

sawall

06.12 2022 в 17:25

Ама как, че нали в България всичко е по конституция равноправно?? Що не му е сцепила устната и тя? Нали няма нужда от Истанбулската конвенция? Насилието над жени при нас не съществува - според КС...

-5840

2

Айде почна се американската мода. Там поне пари правят от това, тук за слава.

1587

1

Lyusien

06.12 2022 в 10:42

Лошо! Не е мъж този който бие жени!