След акция в 2 части лунапаркът в Борисовата вече го няма

Мая Младенова 04 декември 2021 в 16:16 14167 2

Снимка Трайчо Трайков/Фейсбук страница

След дълга бюрократична сага и акция в две части тази седмица бяха премахнати и последните павилиони от лунапарка в Борисовата градина в столицата.

За акциите съобщи лично кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, който систематично от година премахва незаконни преместваеми обекти в центъра на София. Такива се оказаха и атракционите в парка.

"След мнооого препятствия, съдебни процедури и други перипетии от всякакъв вид, днес демонтирахме незаконните детски атракциони до площадката със слончето в Борисовата градина. Красота!", коментира Трайков по повод началото на акцията преди седмица.

Тогава бяха премахнати надуваемите замъци, батут, бънджи и колички.

"Който не знае за какво става дума може и да не оцени събитието, а сигурно има и хора, които смятат, че си беше добре. Това е отворена тема - моите деца също са си играли там, но е имало и случаи, когато съм полагал усилия да заобиколим мястото, точно заради тях. Въпрос на гледна точка. Важното обаче е да се действа с уважение към закона и правилата - от вземането на решения за това как да изглеждат публичните пространства, през изпълнението и ежедневната работа. В случая бънджито, трамплинът, надуваемите замъци, количките и патетата са били поставени без абсолютно никакво разрешение и оцеляха дълги години, сякаш радвайки се на нечия невидима, но солидна подкрепа", допълва кметът на "Средец".

Седмица по-късно от мястото бяха махнати билетната каса и атракционът с патета за ловене, които по думите на кмета собствениците са поискали да си приберат сами, но не са го направили.

Той съобщава, че тепърва ще се мисли дали и какво да има на освободеното място и подчертава, че при всички положения ще държи да се спази законовият ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

04.12 2021 в 17:52

Че к'во общо има кмета на Средец с община Студентски град?

-1580

1

Bace7

04.12 2021 в 17:32

Тоя е луд...целият Студентски град е с изкопани като след атомна война улици, на поредния олигофрен му пречат...атракционите?