След 3 дни Йовчев установи, че колата на Шикерова вероятно е запалена нарочно

OFFNews 04 април 2014 в 12:56 4255 14

Цветлин Йовчев

Снимка БГНЕС

„С голяма степен на вероятност става дума за умишлен палеж. Разпитани са много възможни потенциални свидетели, търсят се още свидетели, които могат да дадат информация за извършителя."

Това заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод запаления в сряда автомобил на журналиста от bTV Генка Шикерова.

Той уточни, че до момента при разследването са разпитани много "възможни, потенциални" свидетели и заяви, че МВР издирва още хора, които биха могли да знаят нещо по случая.

"Обхванати са и околните бензиностанции, тъй като вероятно са използвани петролни продукти за запалването. Разговаряно е с близките и колегите на Генка Шикерова и се търси мотив", посочи още вътрешният министър.

Йовчев пристигна в Народното събрание за петъчния парламентарен контрол. Минути по-рано той отказа да слезе при протестиращите, които се бяха събрали пред сградата на МВР, за да изразят подкрепа към Шикерова.

Министърът посочи, че е отправил покана към протестиращите да се качат в кабинета му, за да им обясни какво се върши по случая, но те не са се съгласили.

"На улицата при 50 души, които крещят, не може да стане разговор - нито могат да се чуят тези, нито мога да обясня на някого какво се прави. Дори беше директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи, който имаше готовност да оповести какво е направено до момента и предстои да се направи", аргументира нежеланието си да слезе при протестиращите Цветлин Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!