Слави към Витков: Извинявам се, сбърках за "Мерцедес"-а

OFFNews 20 май 2016 в 00:36 26473 22

Телевизионният водещ Слави Трифонов се извини в ефир на Светльо Витков за това, че го обвини, че е използвал парите от държавната субсидията на партията си "Глас народен", за да си купи нов "Мерцедес".

Това се случи, след като водещият гостува в "Лице в лице" по bTV на 18 май, където коментираше политическата система у нас и твърде високите държавни субсидии за партиите, които се харчат неправилно от политиците, като за пример даде именно Витков.

„Защото сега партиите не са попаднали в лапите на олигарсите въпреки тези 11 лв. на глас. Те са в скута на олигарсите. С тези пари ГЕРБ си купиха бронирани лимузини. Светльо Витков, който не влезе в парламента, си купи „Мерцедес”. Това е нелепо, това е повече от обидно за българския гражданин”, каза Трифонов.

На следващия ден Витков пусна видео опровержение, в което заяви, че си е закупил колата преди 9 години и това няма как да е направено с партийни субсидии.

Въпросният клип бе излъчен в предаването на Слави същата вечер, 19 май, след което той се извини на Светльо Витков и каза, че се е подвел и в такъв случай колата наистина е купена с пари, дошли от другаде, не от държавна помощ.

Трифонов и двама от сценаристите му, които бяха в студиото, обясниха, че това е бил само пример, макар и лош, за своеволията, които си позволяват политиците с десетки милиони народни пари след всеки избори.

За сравнение те дадоха Германия, където държавната субсидия на гласувал гражданин е 50 евро цента, или приблизително 1 лев. Те се възмутиха, че у нас на всеки глас се дават по 11 лв., въпреки че сме в пъти по-бедни от Германия и много други страни, и нарекоха това кражба и престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13501

23

Kostadin Stefanoff

20.05 2016 в 16:39

ВИС-аджия и личен приятел на Васил и Жоро Илиеви, ще ми обяснява че политиците са мутри!? Жив да не бях!

Славето май бързо забрави кой го дондуркаше из кабеларките години наред!

77927

17

El Commandante

20.05 2016 в 12:05

"че съм мъжъ"

Такова нещо не е казал, каза че си космат козяк,аз така чух, а косматия козяк е животно-вид трол, от които има мъжки и женски, тъй че те засегна само на епилация....