Сценарист на Слави: Няма да издигаме Трифонов за президент

Няма да правим партия, заяви Йорданов

OFFNews 16 май 2016 в 18:36 6096 1

Сценаристът от „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов заяви, че отрече инициативата им за референдум няма да прерасне в политическа партия и няма да издигат Слави Трифонов за президент.

„Не сме казвали никога, че ще ставаме партия. Политически амбиции имаме толкова, доколкото занимавайки се с референдума, правим реална политика. Казвам Ви – няма да правим партия и няма да издигаме Слави за президент“, каза той пред телевизия BIT.

Той добави, че „ако има някой много готин мажоритарен кандидат, що пък да не кажем – той е готин, но това не означава, че ще го издигнем“.

Според Йорданов тезата на някои от партиите в опозиция, че въпросът за намаляването на депутатите е от компетенцията на Велико народно събрание, не е вярна, защото не засяга промяна на държавното устройство.

„Като изключим бюджетните съкращения. При по-малък брой депутати, да станеш депутат ще бъде доста по-трудно. Той ще трябва да убеди по-голяма група хора в собствените си качества, т.е. тези 120 ще бъдат много по-качествени хора“, отбеляза сценаристът от „Шоуто на Слави“.

Той добави, че ако хората преценят – ще гласуват с „не“. "Нас ни вбесява, че никой не пита българите", добави Йорданов.

По повод въпроса за партийната субсидия, сценаристът отбеляза, че абсурд и цинизъм в „най-бедната държава да има най-високата субсидия“. За въпроса за задължителното гласуване той каза, избирателят има и права, но и задължения.

По думите му в държави, в които липсва легитимност на властта, задължителното гласуване е лекарство срещу контролирания и купен вот.

Попитан дали „Шоуто на Салви“ ще използва ефирното си време, за да агитира да се гласува с „да“ на въпросите, Йорданов каза, че говоренето за рефендума ще накара хората да се замислят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!