Слънце и температури до 36°. Дъжд и захлаждане в края на седмицата

OFFNews 12 юли 2021 в 05:23 1135 0

Снимка Pixabay

Днес над България ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°. В София - около 31°, прогнозира НИМХ.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° - 30°. Температурата на морската вода е 24° - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 00 мин. и залязва в 21 ч. и 4 мин.

Продължителността на деня е 15 ч. и 04 мин. 

Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца.

Седмицата

До средата на седмицата над по-голямата част от страната времето ще е слънчево.

Във вторник над източните райони ще се развива купеста облачност. Там около и след обяд не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен. Отначало той ще е от изток-североизток, а към сряда-четвъртък - от югоизток.

Температурите ще се повишат и към сряда-четвъртък максималните ще са между 33° и 38°.

В петък над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Там дневните температури ще са с 2-4 градуса по-ниски. В Източна България ще остане слънчево и горещо.

През почивните дни, с преминаването на студен атмосферен фронт, вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната - от североизток и с него ще проникне хладен въздух. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има и в централните и източните райони от страната. Дневните температури ще се понижат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови