Quantcast

Сирените не могат да се ползват при градушки

OFFNews Последна промяна на 10 юли 2014 в 10:34 4523 13

Сирените на гражданска защита няма как да се ползват при градушки. Системата за ранно предупреждение е за събития, която са предвидими, а градоносните облаци често се развиват много бързо.

Това обясни пред Нова тв директорът на дирекция "Пожарна безопасност и защита на население" Васил Василев.

Дори да се съобщи за градушка, при 900 000 коли в София няма как всички да се покрият. Освен това има опасност и от обратен ефект - хората да излязат да спасяват автомобилите си и сами да пострадат от ледените късове, добави той.

Директорът поясни и че в България системата не включва известяване с SMS, а само със сигнали от сирени и гласови съобщения по високоговорители. При положение, че не е застрашен целият град, а само части от него, не е редно сирените да се ползват, за да не се създава паника, каза още Васил Василев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2014 в 13:24

От това прекрасно обяснение става ясно, че сирените са опасни. :)

10.07 2014 в 12:59

Този, Василев, веднага да си подаде оставката, а следващият назначен лемур, да пуска сирените при опасност от градушка и т.н..Имаше, освен коли, майки с колички, възрастни хора!Това е цинизъм!Поне половината коли можеха да се паркират под дървета, завият или приберат в гараж.

Нагли лемури на заплатки от нас-марш!

10.07 2014 в 12:41

Да бе-е-еее, даже не се е взривила видиш ли щото РАЗБРАЛА, че е по невнимание тъпия пинджос я е пуснал над България! Доплувала лекинко по въздуха, надигнала две-три керемедки и се настанила спокойно на тавана. Да си почине.
И не мчи обяснявай какво имало на борда на ракетата освен крилата и. Виж поразрови как отцепиха улицата. Повтарям УЛИЦАТА, не къщата! За да си я приберат.
Много важни ще да са били тия картонени крила :))))))))))


Ей-й-й йй значи за таквиз кът тебе градушка секи ден! Де ви отделят някъде там по нивята, де праят магистраЛТа, да не страдат другите и секи ден по 15мин град! Дано ви напълни чутурите, да не са празни!
И ко пиеш не е въпрос. "Не пия бонбони, нафта и вода от чешмата" е оДговора на тъпия ти въпрос.

10.07 2014 в 12:19

Великов, какво пиеш бе?
Ракета с обеднен уран?
Ти изобщо обедненият уран за какво се ползва, знаеш ли?
Това е материал с висока плътност, използва се за пробиване на броня, най-често под формата на бронебойни снаряди, които като игла се забиват в танковете.
Ракетите носят експлозив, те не се ползват за тъп удар/пробив по целта, а да я взривят, най-често с експлозия непосредствено над целта, за да се използва и рязката промяна в налягането за допълнителни поражения. Американската ракета беше крилата ракета Томахоук, никакви радиоактивни материали няма на борда.

10.07 2014 в 11:57

"Ами ако беше недай си Боже ,ракета или друго ?!?!"

@Живко, какво се пениш? Ракета си падна най-легално се навря у покрива на оная къща в Горна Баня. Не помниш ли? Па мое и да си малък и да не са ти разказвали.
една америчка ракетка с обеднен уран, добре че даде дИфект. Ко стана тогава със сирените?

10.07 2014 в 11:54

Живко повечето като тебе са толкова тъпи говеда, че като чуят сирените или ще умрат от обезводняване щото са се насрали, или от страх, или от зор да се спънат по тротоара и да си счупят главите. И кво ше напрайш като те предупредят 15 минути по-рано бе каиш? Да не говорим, че градушката се образува за под 10 минути както си беше слънчево. Много ги разбирате - като онзи комунистически спермояден педераст дето надава глас вчера.

10.07 2014 в 11:48

Не говорим да предупредите час по-рано, а 15 минути по-рано, когато вече е било ясно какво следва.От там кой какви действия ще предприеме си е негова работа. То на тая логика и бомбена атака да има не е ясно кой какво и къде ще спасява - един може да се скрие под леглото, друг в мазето, трети да реши да си спасява колата, четвърти да хукне да си спасява детето от детската градина. Мажду другото, идиоти с идиотите, не сте ли мислили, че градушката можеше да е малко по-голяма и да има много жертви. Има много хора, деца, инвалиди, бавноподвижни стари хора, които не могат да се спасят веднага след като бурята започне. Просто сте едни купои дето знаят, че в тия времена бамбена атака няма как да има и си кибичите по кабинетчетата, щото имате работа два пъти в годината да ни правите на маймуни докато си тествате техниката.

10.07 2014 в 11:44

xxx , ти си ТЪП!!!Не е важно само за голфа , който може би ти е детската мечта , а и за хората навън.Представи си , ако можеш разбира се , какво де случва с група деца в парка.Тези сирени , с който ни надуват главите ежегодно , са за ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ , а не за отчитане на дейност и взимане на едни пари.Ами ако беше недай си Боже ,ракета или друго ?!?!При тези катаклизми е редно да се отиграе всяко бедствие.

10.07 2014 в 11:43

Системата от сирени пак е в ресора на ДПС, направена е така че да се откраднат най-много пари, кризисния център също, затова и по страшни неща да станат като обгазяване, заразяване, мръсна бомба, дори бомбардировка, ще разберем като ни се случи и ще се оправяме всеки както може. А иначе такива събития ще има все повече и реакцията трябва да се заучава. Както в САЩ при съобщение за ураган и малките знаят какво да правят. В случая с колите най-обикновени средства като покриване на колите с подръчни материали като кашон вързан с тиксо, стара кърпа, черга щеше да помогне, ако имаше кой да каже навреме какво да се прави.

10.07 2014 в 11:41

Ами да, може да има пострадали, ако тръгнат да пазят колите с телата си като оня олигофрен онзи ден, който лежеше върху покрива на колата си и махаше с ръце и крака.