Синдикалисти искат оставка на ръководството на БДЖ

OFFNews Последна промяна на 17 август 2015 в 10:34 2542 1

Синдикалисти искат оставка на ръководството на БДЖ

Синдикалисти поискаха ръководството на БДЖ да бъде освободено, съобщава БНР. В съобщение до медиите от Първи частен синдикат съобщават, че са изпратили писмо до Министерството на транспорта, в което искат уволнението на председателя на Съвета на директорите на БДЖ, изпълнителния директор и директора на "БДЖ Пътнически превози" – Велик Занчев, Владимир Владимиров и Димитър Костадинов.

Мотивите за поисканите уволнения са свързани с финансови злоупотреби, пропуснати ползи, както и умишлени действия, довели, според синдиката, до задълбочаване на кризата в БДЖ. В писмото се посочва още, че сключеният колективен трудов договор ощетява персонала на БДЖ, като продължава да увеличава пропастта между заплатите на обикновените служители и ръководството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2015 в 17:09

Управителя на Холдинг БДЖ - Владимир Владимиров има доста грехове. Например създаването на отдел "Превенция на посегателствата и анализ на риска" съкратено ППАР. Там Владимиров назначи едни намазани пехливани като Васимир Илиев, Петър Бръснаров и Георги Нешев. Последния Нешев беше преди години и изпълнителен директор на БДЖ, който като такъв се провали с гръм и трясък и беше изгонен от този пост. Петър Бръснаров пък го раздаваше вещо лице и помогна в укриването на истинските факти и виновници при разследването на жп катастрофата на гара Калитиново миналата година в която катастрофа загина помощник машиниста. Васимир Илиев пък е бил кандидат за митнически инспектор но явно се е провалил там и сега Владимиров му намери гнезденце като шев на отдел ППАР.
От работата на тези тримата - Васимир Илиевр Георги Нешев и Петър Бръснаров няма никакъв положителен финансов ефект върху счетоводния баланс на Холдинг БДЖ а напротив загубите се увеличиха. Монтираха се GPS системи на локомотивите, които изобщо не отчитат вярно нито местоположението на локомотива, нито количеството дизелово гориво в резервоара. За тези GPS системи ежемесечно се плащат огромни суми като такси за обслужване към GPS оператор. На всичкото отгоре GPS системите са такива които са пригодени за авто транспортни средства а не за Жп тягов подвижен състав. Тези тримата от отдел ППАР монтираха много камери за наблюдение по всички локомотивни депа уж да се предотвратяват посегателствата върху складовете за дизелово гориво и резервоарите на локомотивите. Хиляди левове се пръснаха за тези камери. Също така на господата от отдел ППАР им дадоха и служебни коли с които те ежедневно обикалят из поделенията на БДЖ из цяла България и харчат непрекъснато средства за гориво на автомобилите. Откъдето са минали господата Нешев, Илиев и Бръснаров задължително след това има по някой уволнен дори без вина. Тези тримата за да си оправдаят разходите и заплатите си непрекъснато пишат негативни доклади до Владимир Владимиров за обиколките си по жп поделенията из цяла България и по тяхна вина се уволняват без причина дългогодишни специалисти и качествен персонал. По този начин качеството на работа в БДЖ спадна драстично и започна да се трупа много извънреден труд. Всичко това става със закрилата на шефа на Холдинг БДЖ - Владимир Владимиров. Къде са очите на министър Ивайло Московски и на неговите заместници с ресор БДЖ ? Защо спят и не отстранят от длъжност Владимир Владимиров ? Сега е ред на главния прокурор Цацаров, дано поне той да вземе мерки и да се започне разследване не само срещу Владимиров но и срещу целия Управителен съвет на Холдинг БДЖ.