Сидеров дава обяснения за инцидента във Варна

OFFNews 12 март 2014 в 07:32 2611 7

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще се яви днес в Столичното следствие във връзка с готвеното от прокуратурата обвинение за хулиганство и лека телесна повреда на полицай, съобщи БНР.

Причината за досъдебното производство стана скандалът на летище Варна, когато Сидеров и негови съпартийци се скараха с пътници от вечерния полет София - Варна, а после и с полицаи и летищната охрана. При инцидента пострада и полицай.

Именно нанасянето на средна телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения и хулиганското поведение на борда на самолета и на земята, оставиха Волен Сидеров без имунитет. Той се отказа от него доброволно, но в последния възможен момент и ритуално. Имунитети хвърлиха и съпартийците на националиста. Разследването изпитваше затруднения да ги осигури като свидетели, за да бъде чута и другата гледна точка за инцидента във Варна.

Очаква се днес Волен Сидеров да стане обвиняем и да напусне Столичното следствие с ограничителна мярка. Традиционно за разследваните депутати тя е подписка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови