Ще се ходи ли на училище в София утре? Кацаров и заместникът му с разнопосочни послания

МОН няма отговор на този етап. Очакваме официална информация за заболеваемостта от столичната РЗИ, отговарят оттам

Александра Маркарян 20 октомври 2021 в 11:29 5275 2

Александър Златанов

Снимка БТА/Владимир Шоков

Александър Златанов

Ще отидат ли на училище учениците в "тъмночервена" София утре? Разнопосочни послания на министъра на здравеопазването и заместника му внесоха неяснота по този въпрос. Образователното министерство също няма отговор към този час.

"От утре всички ученици в София и в другите общини, в които заболеваемостта е над 750 на 100 хил. души, минават на онлайн обучение", заяви Стойчо Кацаров в интервю за bTV тази сутрин. И докато това изказване бе напълно в синхрон със заповедта му от вчера, която предвижда затваряне от 21 октомври в тъмночервените общини, думите на заместника му Александър Златанов съвсем не казваха същото.

"От началото на идната седмица ще вземем решение дали учениците в София да преминат на дистанционно обучение", заяви той пред БНР също тази сутрин.

OFFNews потърси разяснение от Министерството на образованието и науката. Именно министърът на образованието проф. Николай Денков трябва да издаде заповедта за преминаване към електронно обучение от разстояние за учениците. Оттам обаче отговарят следното на въпроса ни от коя дата учениците в София и останалите тъмночервени общини преминават към е-обучение:

"Това ще стане ясно, когато СРЗИ ни предостави официална информация за 14-дневната заболяемост в София град. Очакваме я в рамките на днешния ден".

4957 са новите случаи на заразени с COVID-19 през последното денонощие. В тъмночервената зона с 14-дневна заболеваемост над 750/100 хил. души са: Видин (близо 1000), Габрово (827), Кюстендил (768), Монтана (910), Перник (927), София (столица) - 812. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

2

ваксиниран

20.10 2021 в 13:41

Нали имаше прагове - като ги стигнахме, не влязоха в сила мерки. Не им стиска на текущото ръководство да направи каквото трябва - задължителни ваксинации и строг контрол на сертификатите.

2099

1

Mateevk

20.10 2021 в 11:53

И какво толкова трудно има като определиш едни прагаве, да ги обявиш предварително и при достигането им да действаш на практика автоматично? И да има поне няколко дни, за да могат засегнатите да се подготвят. Това обаче се прави в паузите между вълните - не сега, не в последния момент и в движение. А на т.нар. партии не им прави чест да излизат сега на протести и да искат оставки! Вместо да накарат членовете си да се ваксинират и да се включат в битката с вируса. Всичко друго може да почака, вкл. ловът на гласове.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика