''Шнайдер Електрик България'' засажда своя гора край Кремиковци

OFFNews 25 октомври 2022 в 17:26 18653 0

Schneider Electric1

Снимка Schneider Electric

Засаждане на дръвчета

Днес в София екипът на „Шнайдер Електрик България“ започна засаждането на своя гора. Парцелът се намира край с. Кремиковци и е с площ от 3 декара, а броят на фиданките за засаждане е 1050. Засаждането се организира с помощта на местното горско стопанство, а служители на компанията участват като доброволци.

„Искаме да направим това постоянна инициатива на компанията. Засега трупаме опит – правим го за първи път и ще видим как ще се развие тази гора, за да научим повече и да превърнем засаждането на дървета в постоянна част от нашите усилия за създаване на по-устойчива среда. Голяма част от технологичните решения на Schneider Electric са насочени към енергийна ефективност и постигане на устойчиво развитие, но такива специални действия също са много необходими и отлично приети от екипа ни“, коментира Радослав Кошков, генерален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово.Амбицията е парцелът да се наблюдава и поддържа от компанията за период от три години, след което се счита, че горският участък става устойчив и може да се самоподдържа. През пролетта на 2023 г. ще бъде извършен оглед на гората от специалисти на горското стопанство. Тогава са предвидени дейност по окопаване и дозасаждане на гората, като ще се подменят изсъхнали или недобре захванали се дървета.

Инициативата е част от календара със събития за устойчиво развитие на „Шнайдер Електрик България“. Той представлява серия от инициативи, свързани с опазване на биоразнообразието, обучението на младите поколения, намаляването на отпадъци и т.н., които компанията подкрепя или изцяло разработва на местна почва. Досега в България компанията е организирала обучения и стажове за младежи, участвала е в съвместни проекти с образователни заведения и организации, подкрепящи ранното детско развитие, както и проекти за осиновяване на кошери, озеленяване и други.

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, е призната за най-устойчива корпорация в света за 2021 г. Дългосрочната стратегия за развитие на компанията включва екологични, социални и управленски ангажименти във всеки аспект от дейността ѝ. В корпоративната структура на Schneider Electric целите по устойчивост са заложени глобално, но местните организации във всяка страна разработват и изпълняват сами свои планове, релевантни за съответната страна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх