Шефът на Уолтопия: Хомосексуалните трябва да могат да осиновяват деца

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2018 в 10:11 36921 17

Знаме на дъгата – международно признатият флаг на движението в подкрепа на правата на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) с дължина 21 метра украсява фасадата на офис сградата на Walltopia в „София Тех Парк“.

Инициативата е първата по рода си и е знак на съпричастност от ръководството и администрацията на Walltopia за единадесето издание на София Прайд – мирно шествие на (ЛГБТИ) и техните близки и приятели.

„Разговарях със сина си, когато засегнахме темата дали ЛГБТИ трябва да имат право да осиновяват деца. Дадох си сметка, че те се чувстват неприети и заради трудната си ситуация се опитват да намерят щастието по свой начин. Ето защо решихме да подкрепим София Прайд – хората не трябва да се страхуват да бъдат себе си, независимо какви са“, сподели Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на компанията за производство на изкуствени катерачни стени Walltopia.

Walltopia подкрепя официално София Прайд не само като издига официалния символ на хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност, но и чрез финансово дарение.

Служителите на компанията организирано ще посетят София Прайд, за да заявяват подкрепа си за борбата срещу дискриминацията.„Искрено благодарим на Ивайло Пенчев и целия екип на Walltopia за подкрепата и смелостта да го направят. Символичният жест е още един начин да повишим видимостта за ЛГБТИ общността в столицата и е знак за приемственост. Надяваме се, че по-често ще ставаме свидетели на подобни жестове от страна на бизнес организациите у нас, които ще припознаят съществуването на нехетеросексуални граждани не само покрай прайда“, заяви Венета Лимберова от организационния комитет на София Прайд.

„Те просто искат да имат възможността, която всички хетеросексулани хора имат - промени в законодателството, за да имат право да сключват брак и да осиновяват деца. Това е нормално и на никого няма да навреди”, заяви Пенчев в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Сексуалната ориентация на хората не е много по-важна от цвета на косата им. Тези хора не се чувстват приети от обществото, защото са различни, а не защото са лоши и вредни. Ако те се чувстват приети, ще бъдат по-щастливи и от това на никого няма да стане по-зле”, смята Пенчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16782

20

spirit оригиналът

11.06 2018 в 16:56

Насилено веселие. Във въздуха се разтваря оная идеологически втъкана еуфория, която крещи – ние сме яките, готините, добрите, борим се за ЧОВЕШКИ права и проповядваме толерантност.

Само обаче имайте късмет да не сте съгласни с нас...

Или да проявите своето нехаресване. Тогава ще се сблъскате със съпротивата на зараждащата се нова диктатура.

На гей парада не биха допуснали Волтер – освен, ако не се съгласи с тях, че ТЕ СА НОРМАЛНИ, че е супер естествено да има еднополови бракове и еднополови родители да осиновяват деца.

Всеки, който не ръкопляска на новото нормално е лош човек. Минимум задръстен малограмотник и страхлив хомофоб с провинциални разбирания за прекрасния нов свят.

И нещо много важно. Прайдът и неговите последователи по същество, отвъд шарените знаменца и розови балони, са силно войнстващи.

77928

18

El Commandante

08.06 2018 в 16:54

"Сигурно е така ако живее в град (или държава) на дебили които възпроизвеждат дебили. Но не искам да мисля за България като такова място."


Бай Хуй, ти може да искаш или не квото ти скимне и продължавай да си живееш в теменужените илюзии пред компа вкъщи.

Реалностите са съвсем други.

77928

17

El Commandante

08.06 2018 в 16:52

"За едно дете е много по-добре да получава грижи, внимание и любов от един или двама родители, а това какъв пол са и с кого спят не е болка за умиране."

Пълни глупости.
Утре ше искате да се осиновяват деца от педофили,некрофили и секви подобни психопати.

Съвсем наскоро у УСА, "семейство" от майка, майка и шестте им осиновени негърчета (неясно с ква цел) се метнаха с колата в океана-в резултат-две кукувици и 6 негърчета назад.

Аре нема нужда.

14607

16

случайно прочетох

08.06 2018 в 16:04

Пенчев вече не е сред уважаваните от мен хора.
Относно осиновяването на деца от еднополови смятам, че ако е редно, природата щеше да включи в размножаването и такава възможност.

8915

11

stoyiv

08.06 2018 в 13:46

Тук виждам грубо погазване на основни конституционни права. А именно: Работодателят "организирано" подкарва работниците си да участват в някакво мероприятие, което е извън кръга на служебните им задължения и е възможно целите на мероприятието да не съвпадат с личните им възгледи. Ако наистина имаме работещи Комисия за защита от дискриминацията и Инспекция по труда, те би трябвало здраво да изплющят самозабравилото се лице Ивайло Пенчев, та дано то научи, че работниците му не са му роби. Утре ще му хрумне "организирано" да ги прати да гласуват за някого...