СДВР започва проверка на автомобилите със затъмнени стъкла

OFFNews Последна промяна на 29 април 2015 в 11:58 9757 5

СДВР започва проверка на автомобилите със затъмнени стъкла

Пътните полицаи в София ще извършват проверка на всички автомобили, за които има съмнения, че са с допълнително затъмнени стъкла, съобщиха от СДВР.

При установени нарушения водачите ще бъдат санкционирани по силата на Закона за движение по пътищата. 

Проверките ще започнат на 30 април. 

При операцията пътните полицаи ще продължат да проверяват участниците в пътния трафик и за неплатени глоби. При наличието на информация за неуредени сметки на длъжниците, ще им бъдат отнемани свидетелства за правоуправление до заплащане на дължимите глоби.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2015 в 14:22

За да видиш огледалата за задно виждане трябва да погледнеш през затъмненото странично стъкло.
Така, че няма никакво противоречие.
Камионите имат странични огледала до които имаш свободна видимост от страничните незатъмнени стъкла. Същото важи и за 'баничарките, както и за претовареното 'комби'.
Освен това е ясно защо определен кръг лица с криминални навици държат да си затъмняват стъклата - за да не бъдат виждани от останалите.

29.04 2015 в 13:06

и какво излезе сега, че пак някой се изокал без време и неподготвен.
според закон си има право на затъмнение. но иначе за заглавие се е утрепало, и всички почват да треперят.
овчия нюз заприличва на блиц-вик-виц-пик

29.04 2015 в 12:51

Продължавам да не разбирам как може баничарките и камионите да са ОК. Да си наблъскаш комбито догоре с багаж да е ОК, ама да не е ОК да си затъмниш задното стъкло ако искаш.

29.04 2015 в 12:51

На всички ченгета (мутри), стъклата им са със затъмнени стъкла, спират и преминават навсякъде, където е забранено и си поставят на личните автомобили стикери на предните стъкла "национална полиция", министерски съвет, министерство на правосъдието и какво ли още не!!!

29.04 2015 в 12:35

" Според чл. 105 се забранява "ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им".

Има и още един текст към същия член, според който "ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила". "