Сани Жекова, Цвети Пиронкова и Део в кампания в подкрепа на зимния туризъм у нас (снимки)

OFFNews 30 март 2015 в 15:10 5159 7

Лекари, музиканти, актьори и спортисти се включиха в национална билборд кампания в подкрепа на развитието на зимния туризъм, която стартира от днес в цялата страна.

Инициатор на кампанията е спортният деятел и медиен предприемач Димитър Агура, който безвъзмездно предоставя рекламни площи в своята мрежа от билборди.

Актьорите Башар Рахал и Ралица Паскалева, музикантът и продуцент Косьо Марков, тв водещите Део и Ути Бъчваров, звездната ни тенисистка Цветана Пиронкова и сноуборд шампионът на България Сани Жекова, кондиционният и фитнес треньор Симеон Христов, дерматологът доц. д-р Балабанова се включиха про боно в специална фотосесия, заснета от известния пловдивски фотограф Петър Пешев.

„Казваме своето „За” планинския туризъм – като ценен природен ресурс, като индустрия и възможност за икономически просперитет, като имиджов продукт на страната ни, като потенциал за физическо възпитание на децата ни чрез практикуване на зимни спортове и здраве за нацията”, обяснява идеята на кампанията Димитър Агура.

"Планините ни са прекрасни през зимата, но имат огромен потенциал и за летен туризъм с разнообразни спортни активности, дадености за почивка, природни и исторически забележителности. Заради нерешени от години инфраструктурни проблеми сами обръщаме гръб на всичко това. Чудим се как да задържим чуждестранните туристи, които ни посещават. Колкото повече българи се замислят върху отношението, което имаме сами към собствения си поминък и природа, толкова повече обществена енергия и национално единомислие ще акумулираме”, добавя той.

Кампанията в подкрепа на зимния туризъм е „ЗА” устойчиво развитие чрез споделена отговорност за екология и туризъм, физическо възпитание и спортни активности, национална концепция на всички нива и добра реклама. Дали ще запазим позициите си зависи от обществения консенсус, активната гражданска позиция и единство в защита на националните приоритети, природа и хора, казват организаторите на кампанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!