Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Самолет на НАТО уплаши бургазлии

Юлиан Христов 28 април 2014 в 10:55 7623 14

Boeing C-17

Снимка globemaster.de

Транспортният C-17 е кацнал в късния следобед в събота за презареждане и заминал на следващия ден

Транспортен самолет на НАТО уплаши жители на Бургас.

Местни медии в събота съобщиха, че два огромни самолета са прелетели ниско над блоковете в бургаските комплекси „Славейков" и „Изгрев" и кацнали на летище Сарафово. Според разпространената информацията „посещението“ на военните самолети било свързано с кризата в Украйна.

От Министерството на отбраната потвърдиха пред OFFNews, че действително на летището в Бургас в събота е кацнал един транспортен C-17. Самолетът е кацнал в късния следобед в събота за презареждане и заминал на следващия ден.

От военното ведомство обясниха, че това е редовна практика и е свързано със сключени международни спогодби. От ведомството отрекоха да става въпрос за действия, свързани с Украйна.

В последните дни НАТО засили присъствието си в Черноморския регион. Четири кораба на Алианса трябва да бъдат разположени край бреговете на България и Румъния. Очаква се днес или утре френската фрегата Dupleix от бойния флот на НАТО да навлезе във водите на Черно море. Миналия вторник Босфора премина американската фрегата USS Taylor, а на 14 април в Черно море бяха изпратени и крайцерът USS Donald Cook, въоръжен с крилати ракети Tomahawk и френският разузнавателен кораб Dupuy de Lôme.

Миналата седмица 600 американски войници пристигнаха в Полша за военни учения. В близките дни още 450 американски войници ще бъдат придвижени в Естония, Латвия и Литва, като от Пентагона уточняват, че става дума за “двустранни операции” на САЩ, а не за учения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews