Съдът "засекрети" здравословното състояние на Доган

Юлиан Христов 25 ноември 2013 в 16:06 2977 13

Ахмед Доган Снимка: БГНЕС
Ахмед Доган Снимка: БГНЕС

 

Здравословното състояние на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган ще остане тайна за широката общественост, след като днес състав на Софийски градски съд (СГС) изслуша заключенията на експерт при закрити врата.

Съдът се позова на текстовете в НПК, които позволяват съдебното заседание да бъде закрито, когато в хода му бъдат разкрити подробности около интимния и личен живот на свидетели или подсъдими. 

Експертизата е изготвена от доц. д-р Игнат Петров - дописен член в Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) и член на Съвета на Международната асоциация по геронтология и гериатрия. Той е специалист по геронтопсихиатрия и депресивни състояния

Пред журналисти д-р Петров отказа всякакъв коментар как е стигнал до заключенията в експертизата и дали е прегледал Доган или решението му е взето на базата само на медицински документи - каквато практика често се прилага.

Експертизата беше назначена от съда, за да бъде направена преценка дали Доган може да се яви и да бъде разпитан. Днес за пореден път той не уважи съда като не се яви като свидетел срещу нападателя си Октай Енимехмедов. При старта на делото Доган се отказа и от правото си да бъде частен обвинител и да предяви граждански иск срещу Октай.

По-рано днес части от експертизата се появиха в някои медии. Според заключението - Доган страда от депресия и е потиснат. Днес в съда беше представен и 14-дневен болничен лист, който послужи за извинение за отсъствието му в съдебна зала.

В съда днес не се яви и Христо Бисеров, който беше редовно призован.

По време на разпит една от свидетелките по делото срещу Октай припадна в съдебната зала. Поради тази причина съдът даде почивка на 20 минути. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!