Съдът в Русе върна отстранен наркопласьор в училище

Иван Лазаров 12 февруари 2016 в 20:08 5533 1

Съдът в Русе върна в училище отстранен за 1 година наркопласьор отново в училище. Ръководството на гимназията е категорично, че ще обжалва решението.  

Историята се случила през декември миналата година в русенското средно общообразователно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер".

Двама осмокласници отишли да пушат марихуана в тоалетните на училището по време на час. В междучасието миризмата не останала незабелязана и учителите, спомняйки си кого са пускали през часа навън, бързо открили виновните.

След дълги разговори учениците признали. От училището разказаха, че осмокласниците са били в безпомощно състояние, треперещи и с разширени зеници.

Открити са и продавачите на наркотика – двама десетокласници, както и „маркетинга” – отново десетокласник – връзката между наркомани и продавачи.

Учителският съвет и училищното настоятелство решили петимата ученици да бъдат наказани с преместване в друго училище за 1 година.

По думи на директора на училището Пламен Иванов от регионалния инспекторат по образование в дунавския град са потвърдили решението му.

Родителите на ученика „свръзка” обаче подали жалба в съда, недоволни от решението на училището. Съдът излязъл с решение, че няма достатъчно доказателства за вината на ученика и той трябва да продължи да посещава същото училище.

Настоятелството е категорично, че ако съдът в Русе не промени решението си, много родители ще преместят децата си в друго училище.

В средно общообразователно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" учат повече от 1000 деца. За да опази учениците си и авторитета на колегите си, директорът е категоричен, че ще обжалва решението пред Върховен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови