Родители в Плевен спряха децата си от училище, обвиняват учител в педофилия

Ивайло Анев 12 декември 2014 в 10:44 8581 12

Снимка Нова телевизия

Данаил Ананиев

Родители са спрели децата си от училище заради учител, за когото твърдят, че е опипвал децата им и им е отправял похотливи комплименти. Случаят е от СОУ "Стоян Заимов" в Плевен. Съмненията са отправени към учителя по рисуване Данаил Ананиев.

Тази сутрин родителите споделиха притесненията си пред Нова тв.

Сигналът срещу учителя е подала майка на седмокласничка преди повече от три месеца. Радостина твърди, че дъщеря й е станала жертва на блудствени действия от учителя и че до момента нито една институция не е решила проблема. Затова тя се обръща към неправителствената организация "Малки стъпки". Нейни психолози разговарят с децата и на тази база изготвят доклад. Заключението им е, че учителят ги е тормозил вербално и препоръчват той повече да не работи с деца.

От своя страна, учителят отрича обвиненията. Той взел болничен, когато избухнал скандалът, но се върнал на училище в началото на месец декември. Един ден дъщерята на Радостина видяла учителя в коридора и веднага се обадила на майка си, за да й каже. Тогава Радостина решила, че няма да пуска детето си до отстраняването на учителя.

Директорът на училището Татяна Генова обясни, че до доказване вината на Ананиев нищо не може да се каже. Случаят е поет от отдел „Закрила на детето“ и се чака до 10 дни да излезе доклад на социалните работници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!