Ремонтът на "Цариградско шосе" трябва да приключи до 15 септември

Ивайло Анев 01 април 2014 в 16:11 1873 0

Булевард „Цариградско шосе”.

Бул. „Цариградско шосе” е най-тежкото и най-натовареното трасе на територията на Столична община, затова няма как да бавим този ремонт. Това каза днес кметът на София Йорданка Фъндъкова.

Фандъкова обясни, че миналата година са падали отломки от моста над 4-ти километър – съоръжението е станало опасно и затова е на първо място в Инвестиционната програма за тази година. 

Кметът на София апелира гражданите и гостите на София да ползват алтернативни маршрути или метрото, за да избегнат задръстванията. 

"За мен е важно да приключи цялостният ремонт до 15 септември, защото знаем, че тогава става още по-натоварено заради започването на учебната година", подчерта Йорданка Фандъкова.

Тя каза още, че фирмите имат задължение да работят с удължено работно време - събота и неделя, без прекъсване, за да може ремонтът да бъде приключен в срок.

Според думите й не е грешка, че на възлови булеварди се започнаха ремонти почти едновременно. Йорданка Фандъкова сподели, че хората които пътуват в определена посока не минават едновременно на всички места.

"Ако искаме да подобрим инфраструктурата на града, е важно да се работи по-интензивно, защото иначе това означава да се планират дейности за 30 години напред, когато отново ще трябва да се правят цялостни проекти", допълни кметът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови