Ректорът на СУ към окупаторите: Съвременниците преувеличават събитията, които преживяват

OFFNews 01 февруари 2014 в 19:17 3463 2

Проф. Иван Илчев

Съвременниците имат преувеличено мнение за събитията, които преживяват. Това заяви ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев пред bTV по повод двете окупации на СУ.

Още при първата окупация на университета направих опит да разколебая студентите от практическа и реалистична гледна точка, посочи проф. Илчев.

Тогава той водил непрекъснато спорове с „Ранобудните студенти“. При втората окупация нямаше почва за спор, защото това бяха хора, твърдо убедени в своите стереотипи. Втората окупация беше медийно събитие, категоричен е Илчев.

Окупаторите трябва да мислят за това кое е най-добро за България и да не допускат моментни причини да влияят на дългосрочните им перспективи, допълни ректорът на СУ.

Проф. Илчев каза още, че редовно спори с политици, но те невинаги го чуват. Важно е какъв е мотивът за спора. Ако целта на спора е да направиш политическа кариера, това вече не е политически спор. Ако обаче мотивът ти е да подобриш областта, в която работиш, тогава трябва да се спори непрекъснато, коментира той.

Илчев разговарял вчера с образователния министър Анелия Клисарова, защото бил несъгласен с нейно изказване. Преди това пък спорил с премиера Пламен Орешарски. Спорове не лиспвали и по време на управлението на ГЕРБ.

Имаше неразумно орязване на бюджета, което ни вкара в 3-годишна дупка, имаше пренебрежение към образованието и науката, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews