Quantcast

Ректорът на Медицинския университет: Студентите да залеят Ларгото

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2013 в 12:29 7218 21

проф. Ваньо Митев. Снимка: БГНЕС
проф. Ваньо Митев. Снимка: БГНЕС

Най-добрата форма на протест е студентите да не затварят университетите, а да залеят улиците - нещо, което съм виждал във Франция. Ето Ларгото - да го запълнят и да се види колко са много, заяви ректорът на Медицинския университет-София проф. Ваньо Митев в коментар на студентската окупация.

В сутрешния блок на Нова телевизия проф. Митев заяви, че в МУ "неидентифицирани обекти" се опитват да подтикнат студентите към протест. Подканяли дори да бъде изключено ел.захранването, което означава размразяване на хладилни камери с биологичен материал, посочи ректорът.

Преподавателят от Нов български университет проф. Неделчев на свой ред коментира, че в момента студентите не губят от учебния процес, защото те получават своето най-важно гражданско образование.

Идеята студентите да залеят Ларгото подкрепи докторантът по история Димитър Вълчев. "Действително, окупацията прекъсва учебния процес, но студентите, които идват тук и се включват в окупацията, се учат на нещо важно – да не търпят ситуации, създадени от политическия елит, които изменят демократичната система”, смята той.

Преподавателят от СУ доц. Атанас Семов коментира, че „един народ, който охулва студентите си, е неадекватен народ".

"Безспорно е, че законът, който забранява политическа дейност в университетите, е тежко нарушен, но е безспорно и че властта нарушава законите ежедневно. Безспорно е, че този протест е с крайни скандални форми, но само така той може да бъде чут. Безспорно е, че окупацията на университета е своеобразен интелектуален нонсенс, но на същото бях свидетел 2006 г. в Сорбоната. Безспорно е, че днешното правителство е по-демократично и по-компетентно от предишното. Но също така е безспорно, че в управлението и политиката има грешки, които не се прощават. Би било много страшно, ако нашето гражданско общество не получи резултат от тези вече 150 дни протести и тези няколкодневни студентски окупации на университета. Не може големите политически грешки да остават безнаказани”, каза доц. Семов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2013 в 23:57

Морски, не се изхвърляй където не ти е работа. Тоя доктор си е на мястото, ако не си съгласен с мене - ти барем знаеш къде да ме намериш. Мани тия площадни и интернетски изцепки.

31.10 2013 в 23:53

Ти можеш да развържеш тока на операционните, от тока на аудиториите в ония сгради?
Ню-ню ... Не мислех че някой ден приживе ще говоря с Бог, но щом ти си Баща Му ...
Айде прибирай се в стаята, че сестрата ще викне санитарите.

31.10 2013 в 20:19

№2 БЕЗ СЪМНЕНИЕ Е МИТОВ! НЕ Е НУЖНО ДА ГО ПОЗНАВАШ, А САМО ДА ГО СЛУШАШ ПО-ВНИМАТЕЛНО. НАЙ-ГОЛЯМАТА МУ БОЛКА БЕШЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОКАРА НЯКЪКЪВ ЦЕНТЪР - РАЗБИРАЙ, ДА ГУШНЕ ЕДНИ ПАРИ! КАТО ВСЯКО КОРУМПИРАНО РЕКТОРЧЕ, МИНА И В ЗОНАТА НА КОНСПИРАЦИЯТА -"НЕИДЕНТИФИЦИРАНИ ЛИЦА", "КОЛКО СА ВАЖНИ ХЛАДИЛНИЦИТЕ". КАТО ЧЕ ЛИ ТОКЪТ НЕ СПИРА И ЗАРАДИ АВАРИИ - НАЛИ СИ ИМАТЕ ГЕНЕРАТОРИ, БЕ ПРОФЕСОРЧЕ??? ЛЪЖЛИВ, КОРУМПИРАН, НАХАЛЕН И АЛЧЕН!!!!

31.10 2013 в 17:54

Този бунак не е учил ДЕОНОТОЛОГИЯ.Боклук-комуне.

31.10 2013 в 17:48

Да те еба в глупака!Ако си ходил в Париж,с такива изказвания,щяха да ...

31.10 2013 в 17:32

Бяха във властта! Там бях и крадяха с гъзовете си! Някои от тях продължават да го правят и сега!

31.10 2013 в 16:51

Професоре,ти си един болшевишки мерзавец!Аз съм от 14-и юни на "Ларгото" и мога да ти кажа,че тези млади хора тъкмо от "Ларгото" се преместиха в 272-ра и на стълбите на "Ректората".И ако си беше надигнал преситения задник да отидеш до "Ларгото",което е на 10 мин. път пеша от "Александровска",щеше да ги видиш!И когато това продажно правителство безславно си замине,с какви очи ще погледнеш твоите студенти в очите?Знам,че ще се правиш,че нищо не се е случило и нищо подобно не си казвал!Болшевиците нямат,срам,съвест,морал.............

31.10 2013 в 16:45

Не се подавайте на провокации, драги студенти. ОКУПАЦИЯ ДО ОСТАВКА!
Лятото като 60-70 000 души заливаха София от Ларгото до х. Плиска, какво стана?!

31.10 2013 в 15:59

Какво се кланя тая министърка на безмозъчни твари?Та те знаят само няколко думи:"Оставка",Червени боклуци","Срам". Ако тяхните ментори от кръга капитал или сороските организации им кажат нещо ново сигурно ще го чуем скоро.А къде бяха тия смелчаци по време на правителството на ГЕРБ? ЯВНО ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ.

31.10 2013 в 15:38

Ваньо Митев, УТРЕ - в реката!