Медицинският университет с референдум за окупацията

29 октомври 2013 в 12:32 2909 4

Медицински университет-София
Медицински университет-София

Медицинският университет-София ще проведе референдум сред студентите си, за да ги попита дали одобряват окупация на вуза като форма на протест, съобщиха от Студентския съвет.

Възпитаниците на университета ще отговорят на въпроса  „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?”.

Допитването ще се проведе в сряда от 14:00 до 16:30 часа и  в четвъртък от 09:00 до 16:00 часа. Местата за гласуване са Предклиничният учебен център, етаж 1 – до входа; Деканатът на Медицинския факултет (Майчин дом), етаж 2; Факултетът по дентална медицина, етаж 1 – до входа; Фармацевтичният факултет, етаж 1 – до входа; Медицинският колеж ''Йорданка Филаретова'', етаж 1 – до входа; ИСУЛ „Царица Йоанна”, срещу 8-ма и 9-та учебна зала.

Всеки студент, желаещ да гласува на ''студентския референдум'', трябва да представи студентска книжка или друг документ, доказващ, че учи в Медицинския университет–София.

Изпълнителният съвет на Студентски съвет реши да проведе публично броене, на което са поканени медиите, в петък от 10:30 часа пред сградата на Предклиничния учебен център (ул. "Здраве"). "Членовете на съвета разбират своята отговорност да изразяват коректно мнението на колегията. Затова залагат на демократичността при вземането на решения и оформяне на позиции", съобщават от Студентския съвет.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови