Разбитата група за убийства от Варна работила с килърите от Бояна

OFFNews 25 януари 2015 в 14:40 9623 8

Разбитата група за убийства от Варна работила с килърите от Бояна

Варненската престъпна група за морки поръчки, която е разбита при акция на МВР и прокуратурата, е работила заедно с килърите от Бояна. 

На брифинг главният секретар на МВР Светлозар Лазаров днес обяви, че Мартин Георгиев от софийската група живее с дъщерята на ръководителя на варненската – Роди Черния. Мартин пък е син на Мила Георгиева, сочена за ръководител на групата от Бояна. 

Операцията срещу килърите от Варна е започнала в сряда под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура. Тогава са направени и първите арест, след полицейска блокада на морската столица. Двама от групата обаче успели да се измъкнат. Това са Радослав Калчев- Черния Роди и Недялко Цветков, които са обявени за общодържавно издирване. За Черния Роди се знае, че е в чужбина.

Освен поръчкови убийства, на сметката на групата се приписват рязане на уши и пръсти и няколко палежа.

Във връзка с убийството на Борислав Манджуков, което е извършено на 24 март 2014 година, за физически извършител е привлечен Галин Мирчев-Жорко, а за негов помагач се смята Николай Тошев-Чирпанския, шофирал автомобила, с който двамата са избягали. 

В началото на януари в столичния квартал "Витоша" двамата са екзекутирали и семейство Дамянови срещу 30 хил. евро. Мишената на поръчката бил предприемачът, но не и съпругата му, която паднала като "косвена жертва". 

Ръководител на организираната престъпна група е Радослав Калчев - Черния Роди. Участници в организираната престъпна група са Николай Тошев-Чирпанския, Галин Мирчев, по прякор "Жорко", Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков - Чубака, прякорът му вероятно се корени в неговите физически данни, тъй като той е над два метра, около 130-140 килограма чиста мускулна маса, Петър Благоев с прякор "Петрето", Христо Георгиев с прякор "Тополския" и Николай Илиев с прякор "Мазния".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови