Разбитата група за убийства от Варна работила с килърите от Бояна

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2015 в 14:40 8095 8

Разбитата група за убийства от Варна работила с килърите от Бояна

Варненската престъпна група за морки поръчки, която е разбита при акция на МВР и прокуратурата, е работила заедно с килърите от Бояна. 

На брифинг главният секретар на МВР Светлозар Лазаров днес обяви, че Мартин Георгиев от софийската група живее с дъщерята на ръководителя на варненската – Роди Черния. Мартин пък е син на Мила Георгиева, сочена за ръководител на групата от Бояна. 

Операцията срещу килърите от Варна е започнала в сряда под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура. Тогава са направени и първите арест, след полицейска блокада на морската столица. Двама от групата обаче успели да се измъкнат. Това са Радослав Калчев- Черния Роди и Недялко Цветков, които са обявени за общодържавно издирване. За Черния Роди се знае, че е в чужбина.

Освен поръчкови убийства, на сметката на групата се приписват рязане на уши и пръсти и няколко палежа.

Във връзка с убийството на Борислав Манджуков, което е извършено на 24 март 2014 година, за физически извършител е привлечен Галин Мирчев-Жорко, а за негов помагач се смята Николай Тошев-Чирпанския, шофирал автомобила, с който двамата са избягали. 

В началото на януари в столичния квартал "Витоша" двамата са екзекутирали и семейство Дамянови срещу 30 хил. евро. Мишената на поръчката бил предприемачът, но не и съпругата му, която паднала като "косвена жертва". 

Ръководител на организираната престъпна група е Радослав Калчев - Черния Роди. Участници в организираната престъпна група са Николай Тошев-Чирпанския, Галин Мирчев, по прякор "Жорко", Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков - Чубака, прякорът му вероятно се корени в неговите физически данни, тъй като той е над два метра, около 130-140 килограма чиста мускулна маса, Петър Благоев с прякор "Петрето", Христо Георгиев с прякор "Тополския" и Николай Илиев с прякор "Мазния".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2015 в 19:17

потния,те отпуски не излизат бе...все там си седят.Не ставай смешен

26.01 2015 в 09:49

ЛАЗАРОВ, НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗНАЕШ, че когато говориш лъжи по телевизията можеш да бъдеш съден за клевета !!!!!!! ДАНО С ПАРИТЕ, КОИТО ПЕЧЕЛИШ СЕГА НА ГЪРБА НА НЕВИННИ ХОРА - СВЕЩИ ДА СИ КУПУВАШ !!!!!!!!!

26.01 2015 в 08:49

Черния Роди от повече от 20 години коли и беси из Варна е региона, никой за нищо никога не го е пипнал - направете си сами изводите! :)

25.01 2015 в 22:35

... то много хубаво , ама двама от цитираните са в затвора от много време . интересно как са свършили работата . много сте елементарни

25.01 2015 в 17:32

Дебелия,Мазния,Фетишиста,Нациста,Малкия,Големия,Черния.......херои е на нашето време.Стана кът турски сериал-чия дъщеря,нечия племеничка,с кой втори братовчед на поредния Прякор,се любела дълго,страстно и безвъзмездно....та покрай тях,щом са се харесали младите,що да се не вземат бандите....Лазаров,ай стига,бе човек!Убийствата нито са "знакови",нито да "показни"-те просто говорят за тежка държавна несъстоятелност и липса на всякакво Правосъдие.Става дума за пари,все за пари.А Съд,който да решава "търговските,имуществените и фирмените спорове",няма.Като няма Съд,Прякорите стават шерифи и раздават пистолетно правосъдие.Пънете се,дрънкате глупости,страховити банди,групи...ще минат месец-два,всички ще са на свобода по Великден.Пък дано и ти.

25.01 2015 в 15:32

да пратят на Петко Сертов жена му тя ще ги върне

25.01 2015 в 15:16

ташак !
разчистване на терена на тим.

25.01 2015 в 15:12

Какво стана с Христо Бисеров ?