Ръст на заразени с коронавирус в Самоков и Сливен

OFFNews 05 юни 2020 в 14:20 5046 0

8 са случаите на COVID-19 за 24 часа в Самоков. По информация на д-р Красимира Ковачка, управител на болницата в града - 5 от тях за изпратени за лечение в столичната "Св. Анна", другите трима са асимптомни, под домашно наблюдение за 28 дни. 

5 са положителните проби за последните 24 часа съобщиха от областния кризисен щаб в Сливен. Сред тях са синът и съпругът на медицинско лице. Останалите три случая са в кв."Надежда" в Сливен и в Твърдица. Очакват се резултатите от 53 проби, като 44 от тях са на медицински персонал, 5 - на хоспитализирани лица, и 4 - контролни. По данни на Националната информационна система от началото на епидемията досега са регистрирани 106 случая на COVID-19 в Сливенска област.

Под домашна карантина са 776 души, като 531 от тях са в община Сливен, 141 - в Нова Загора, 64 - Котел, 40 - Твърдица. 5164 лица от Сливенска област са отпаднали от домашна карантина от началото на епидемията.

Междувременно в сливенската МБАЛ" Хаджи Димитър " започна дезинфекция. Тя ще продължи и през почивните дни, на 6 и 7 юни. При разрешение от РЗИ болницата ще възстанови нормалния си режим на работа. През периода на дезинфекцията всички пациенти ще бъдат изписани след взети с PCR-тестове проби. Положителните за коронавирус ще бъдат насочвани за лечение към инфекциозното отделение на областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. В МБАЛ "Хаджи Димитър" по време на дезинфекцията ще се извършват само животоспасяващи медицински дейности. Нови пациенти няма да се приемат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови