Ранобудните се извиниха на френското посолство вместо Сидеров

Марина Юнакова 24 януари 2014 в 13:09 3102 4

Снимка: Фейсбук

В писмо до френското посолство в България Ранобудните студенти поднесоха своите извинения за отношението към френски дипломатически служители.

 "Поради липсата на каквито и да е адекватни държавници в настоящия момент в България и имайки предвид случващото се последно време, бихме искали да поднесем най-искрените си ИЗВИНЕНИЯ. Извинения за безобразното държание на нашите политици. Извинения за това, че въобще в нашата страна бе допуснато такова отношение към дипломатически фигури, към френски представители, към граждани на Европейския съюз", се посочва в началото на изявлението.

"Според нас, студентите, абсолютно недопустимо е функционирането на настоящото правителство да зависи от коалиционен партньор като ПП "Атака", действията на чиито представители и председател с всеки изминал ден стават все по-обезпокоителни", се казва още в изявлението.

Ранобудните студенти коментират, че липсата на официална реакция от страна на българското правителство за скандалното поведение на депутати от „Атака“ към преставители на френската дипломация доказва неспособността им да управляват страната.

Повод за писмото им станаха два инцидента със служители на Френския алианс във Варна. В първия - на борда на самолет за морската столица, когато Сидеров нападна словесно Стефани Дюмортие - ръководител на алианса във Варна. След скандала посланикът на Франция коментира, че е редно народният представител да поднесе извинения на засегнатата служителка. До момента лидерът на "Атака" не го е направил. Вместо това екип на партийната телевизия "Алфа" нахлу в сградата на института във Варна и предивзика нов скандал в опит да заснеме и интервюира Дюмортие въпреки волята й.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови