Пускат трамвай 15 между Бъкстон и Хладилника

OFFNews 04 април 2024 в 14:30 9253 1

Схема

Снимка Спаси София

Нова трамвайна линия 15 между Бъкстон и Хладилника предлага зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов, заедно с общинските съветници Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов. Тя ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10, уточняват от Спаси София. 

С трамвай 15 възстановяваме липсващата директна връзка между бул. „Цар Борис III” и ул. „Граф Игнатиев”, заяви Борис Бонев, лидер на Спаси София и председател на групата на ПП-ДБ-СС. 

Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и така се осигуряват равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. „Цар Борис III”. Това е поредната мярка, която реализираме в последните месеци. Продължаваме да работим, за да направим градския транспорт истинска алтернатива на личните автомобили. Нашата дългосрочна цел е трафикът в града да се успокои и въздухът да бъде по-чист“, каза инж. Павлов.

Новата линия 15 е с маршрут ж.к. „Бъкстон“ - пл. „Македония” - ул. „Граф Игнатиев” - кв. „Лозенец“ - метростанция „Витоша“ и ще започне да се движи от 7 май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2015

1

Друг е виновен

04.04 2024 в 15:10

За съжаление няма да свали никой от колата му точно тази линия. С кола разстоянието от Красно Село до последната спирка МС Витоша е около 10-20мин спрямо трафика. С трамвайката надали ще е по малко от 40.
Разстоянието пеша сигурно пак е толкова.
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков