Quantcast

Пускат 2,5 км от околовръстното между Младост и магистрала Тракия утре

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2020 в 12:44 9508 0

Движението в 2,5-километров участък от директното трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път от АМ „Тракия“ до пътен възел „Герман“ се пуска утре, съобщи АПИ. 

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между кв. „Младост“ и АМ „Тракия“. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи. 

В 2,5-километровия участък трафикът ще е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна. 

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври м. г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. 

Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. 

Напредъкът по проекта е съгласно приетия график, като до момента са изпълнени 65% от предвидените дейности. 6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но се очаква обектът да завърши по-рано. 

Работата в участъка продължава и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи, предупреждават от пътната агенция. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !