Психилог ще работи с малтретираното 3-годишно момиченце от Перник

OFFNews 22 юли 2020 в 20:44 2055 0

3-годишното дете от Перник, което стана жертва на физическо насилие, ще получава психологическа подкрепа от следващата седмица, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Целта е да бъдат преодолени нанесените му травми. Предстои и смяна на личния му лекар, тъй като настоящият е в София. От Дирекция "Социално подпомагане" в Перник настояват момиченцето да бъде прегледано от ортопед или друг специалист при необходимост.

Детето е временно настанено в приемно семейство и се посещава ежедневно от социални работници. Вече трети ден ДСП и Отдел „Закрила на детето“ търсят роднини и близки от разширения семеен кръг, които да полагат грижи за него. Такива бяха идентифицирани в София и Дупница. Част от тях не бяха намерени на адресите, посочени в базата данни на Агенцията за социално подпомагане.

Няма и изразено желание близък или роднина да поеме грижите по отглеждането и възпитанието на 3-годишното момиченце, нито е търсена информация за неговото състояние и местонахождение.

В същото време социалните работници са в готовност да започнат срещи между бащата и детето. Поради това, че тече досъдебно производство, в момента той не може да полага грижи за момичето, но е изявил желание да го прави. Бащата има и по-голяма дъщеря, родена през 2015 г., която се отглежда от майката и която не е виждал в последната една година.

Припомняме, че преди няколко дни в социалните мрежи беше разпространен клип, в който се вижда как майка удря своето дете и му казва: "Защото баща ти не те обича и мен не ме обича вече", а момиченцето целува ръката й. Майката беше задържана, като й бяха повдигнати обвинения

По-късно стана ясно, че има и други клипове с насилие над детето. "Даже има хронологии, в които майката обяснява как определен Бог имал връзка с Богинята Ищар и там наказвали със смърт децата, защото бащата е неверник“, обясни жената, публикувала видеото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови