Полицията отведе майка, била детето си във видео

OFFNews 19 юли 2020 в 20:45 12563 0

Снимка pxfuel.com

След подадени сигнали за насилие над дете на Национална телефонна линия 116 111, са задействани веднага отговорните органи, майката е задържана, съобщи Станислав Пандин, бивш пиар на Държавната агенция за закрила на детето ДАЗД. 

Във видео, публикувано във фейсбук от Катя Никифорова се вижда как тя удря няколко пъти детето си, което видимо няма 2 години. “Защото баща ти не те обича и мен не ме обича вече”, казва тя, докато сама снима с телефона си, а детето плаче “мамо” и целува ръката и.

По наша информация майката е отведена в полицията. Още в 18:00 часа психолозите от линията към ДАЗД предават на РУ - Перник, АСП и ОЗД - Перник сигналите за престъплението. От полицията ще дадат информация допълнително, след като направят проверката.

Умишлено не публикуваме видеото, защото съдържа кадри на насилие над дете.

От профила на майката в социалната мрежа може да се направи заключение, че тя е много религиозна.

От Министерството на труда и социалната грижа съобщи по-късно, че за детето е предприета мярка "полицейска закрила". То е временно настанено в Център за настаняване от семеен тип в града.

Утре започва издирването на бащата, както и другите близки и роднини. Ако такива бъдат намерени и са съгласни да полагат грижи за малкото момиче, то ще бъде настанено при тях. В противен случай ще се търси приемно семейство, за да може детето да бъде в близка до семейната среда.

МТСП призовава компетентните органи да свалят клипа с проявената жестокост, а хората и медиите, които са го споделили - да го изтрият, за да бъде съхранена самоличността и достойнството на детето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови