Противопожарни кули ще пазят горските територии

OFFNews 06 октомври 2015 в 07:35 2989 1

Противопожарни кули ще пазят горските територии

20 млн. евро ще бъдат отделени за доизграждането на противопожарти кули в цялата страна до 2020 година. Кули са част националната единна информационна система за превенция срещу пожарите.

Наскоро е открита противопожарна кула, изградена на 1710 м надморска височина на територията на Държавно горско стопанство "Елешница" край родопското село Орцево, община Белица.

"Амбицията на Министерството на земеделието и храните е да покрием 100% от горските територии. В момента се работи по проектирането и доизграждането на националната единна информационна система за превенция срещу пожарите", каза министър Танева. Ресурсът ще е достатъчен, за да се покрие територията на страната", заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, цитирана от БТА.

С изградените девет пожароизвестителни кули на територията на Югозападното държавно предприятие и наличните 80 други вече около 11% от горските площи в страната са покрити с такава система за превенция и ранно откриване на пожарите, допълни министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови